Rețeta lui Vlăduț: Crenvurști în manta de foietaj, o gustare simplă și ușoară servită cu un sos delicios de vară
Publicat pe 18.07.2016 la 10:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm crenvurști în manta de foietaj, o gustare simplă și ușoară servită cu un sos delicios de vară.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm crenvurști în manta de foietaj, o gustare simplă și ușoară servită cu un sos delicios de vară.
Ingrediente
- 1 kg crenvurști
- 800 g aluat de foietaj
- 1 ou
- sare
- susan
- Pentru sos:
- 400 g smântână
- 400 g iaurt grecesc
- 2 linguri muștar dulce
- 2 linguri muștar franțuzesc, boabe
- 2 linguri hrean ras
- 1 lingură miere
- 2-3 linguri dulceață de gutui
- sare
Mod de preparare
Se întinde aluatul de foietaj și se taie în fâșii.
Se rulează fâșiile de aluat pe crenvurști, astfel încât să se petreacă puțin marginile.
Se așează crenvurștii îmbrăcați în manta de foietaj, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut cu puțină sare și se presară susan peste ei.
Se coc pentru 35-40 de minute la 220 grade.
Pentru sos, se amestecă smântâna cu iaurtul, apoi cu restul ingredientelor, punând la început câte puțin din fiecare și potrivind gustul pe parcurs.
Se servesc crenvurștii în manta de foietaj, ușor temperați, cu deliciosul sos rece.
Să va fie de folos!