Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

Publicat pe 15.07.2016 la 12:03 Actualizat pe 15.07.2016 la 12:24

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Ingrediente

  • 6 buc.ardei gras, roșu și galben
  • 4 ardei capia
  • 6 morcovi
  • 3 fire praz
  • 1 ceașca orez
  • 3 l apa
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • nuci pecan
  • 300 g smântâna
  • 400 g foi de plăcintă
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g cașcaval
  • 2 linguri smântână
  • frunze de mentă
  • 50 g susan
  • 1 ou

Mod de preparare

Se toacă prazul în rondele și se pune la călit în ulei de măsline și unt, iar după câteva minute se adaugă morcovii tăiați în cuburi și mai apoi, ardeii tăiați tot în cuburi.

Se lasă să se înăbușe ușor totul, apoi se condimentează cu sare și piper și se completează cu apăa fierbinte.

Se lasă legumele să fiarbă până sunt pătrunse aproape de tot, apoi se adaugă orezul și se mai lasă pe foc 10-15 minute.

Se trece totul prin blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă pătrunjel tocat.

Opțional, în timpul servirii, se pot adaugă câteva nuci pecan.

Pentru plăcintă, se unge fiecare foaie de plăcintă cu unt și se așează una peste alta.

Din brânză, cașcaval ras și smântână, se face o cremă, care se parfumează cu frunze de mentă.

Se întinde crema de brânză peste foi și se formează rulouri subțiri care se ung cu ou și se pudrează cu susan, apoi se coc pentru 30 de minute la 200 de grade.

Se servesc aceste rulouri de plăcintă cu delicioasa supă cremă de ardei.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 decembrie 2024. Săgetătorii fac o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Corneliu Bjola, despre cum ar putea arăta România cu Călin Georgescu preşedinte. "De aici şi motivul pentru care Putin zâmbea satisfăcut"
a1.ro
Cum se simte mama lui Liviu Vârciu care a ajuns de urgență la spital pentru o operație de 3 ore. Ce a pățit și ce a zis artistul
HelloTaste.ro
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Catine
2 zodii au parte de provocări în decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cum îți poate intra cineva în telefon. Trucurile prin care îți protejezi datele personale
as.ro
Fiica cea mică a lui Helmut Duckadam era la școală când a primit vestea morții tatălui său. Au urmat momente cutremurătoare: „Devastați!”
MediCOOL
Formele de COVID-19 de lungă durată pot fi provocate de persistența virusului în organism. Oamenii de știință au analizat dezvoltarea SARS-CoV-2
Spynews
Andreea Bălan a fost cerută în căsătorie de Victor Cornea! Modul inedit în care iubitul artistei a făcut pasul cel mare | VIDEO
DeParinti
Mere cu scorțișoară. Desertul preferat al copiilor
MediCOOL
Persoanele cu exces de grăsime viscerală au un risc mai ridicat de boală Alzheimer. Acestea prezintă șanse mari să dezvolte boala în următorii 20 de ani
HelloTaste
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
x