Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

Publicat pe 15.07.2016 la 12:03 Actualizat pe 15.07.2016 la 12:24

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Ingrediente

  • 6 buc.ardei gras, roșu și galben
  • 4 ardei capia
  • 6 morcovi
  • 3 fire praz
  • 1 ceașca orez
  • 3 l apa
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • nuci pecan
  • 300 g smântâna
  • 400 g foi de plăcintă
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g cașcaval
  • 2 linguri smântână
  • frunze de mentă
  • 50 g susan
  • 1 ou

Mod de preparare

Se toacă prazul în rondele și se pune la călit în ulei de măsline și unt, iar după câteva minute se adaugă morcovii tăiați în cuburi și mai apoi, ardeii tăiați tot în cuburi.

Se lasă să se înăbușe ușor totul, apoi se condimentează cu sare și piper și se completează cu apăa fierbinte.

Se lasă legumele să fiarbă până sunt pătrunse aproape de tot, apoi se adaugă orezul și se mai lasă pe foc 10-15 minute.

Se trece totul prin blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă pătrunjel tocat.

Opțional, în timpul servirii, se pot adaugă câteva nuci pecan.

Pentru plăcintă, se unge fiecare foaie de plăcintă cu unt și se așează una peste alta.

Din brânză, cașcaval ras și smântână, se face o cremă, care se parfumează cu frunze de mentă.

Se întinde crema de brânză peste foi și se formează rulouri subțiri care se ung cu ou și se pudrează cu susan, apoi se coc pentru 30 de minute la 200 de grade.

Se servesc aceste rulouri de plăcintă cu delicioasa supă cremă de ardei.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x