Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie
Publicat pe 15.07.2016 la 12:03 Actualizat pe 15.07.2016 la 12:24
Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.
Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.
Ingrediente
- 6 buc.ardei gras, roșu și galben
- 4 ardei capia
- 6 morcovi
- 3 fire praz
- 1 ceașca orez
- 3 l apa
- sare
- piper
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- pătrunjel verde
- nuci pecan
- 300 g smântâna
- 400 g foi de plăcintă
- 200 g brânză telemea
- 200 g cașcaval
- 2 linguri smântână
- frunze de mentă
- 50 g susan
- 1 ou
Mod de preparare
Se toacă prazul în rondele și se pune la călit în ulei de măsline și unt, iar după câteva minute se adaugă morcovii tăiați în cuburi și mai apoi, ardeii tăiați tot în cuburi.
Se lasă să se înăbușe ușor totul, apoi se condimentează cu sare și piper și se completează cu apăa fierbinte.
Se lasă legumele să fiarbă până sunt pătrunse aproape de tot, apoi se adaugă orezul și se mai lasă pe foc 10-15 minute.
Se trece totul prin blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă pătrunjel tocat.
Opțional, în timpul servirii, se pot adaugă câteva nuci pecan.
Pentru plăcintă, se unge fiecare foaie de plăcintă cu unt și se așează una peste alta.
Din brânză, cașcaval ras și smântână, se face o cremă, care se parfumează cu frunze de mentă.
Se întinde crema de brânză peste foi și se formează rulouri subțiri care se ung cu ou și se pudrează cu susan, apoi se coc pentru 30 de minute la 200 de grade.
Se servesc aceste rulouri de plăcintă cu delicioasa supă cremă de ardei.