Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia

Publicat pe 13.07.2016 la 15:08 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:29

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cană unt topit sau ulei
  • 350-400 g gem de caise
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă de brânză
  • 1 cană zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • Pentru glazură:
  • 200 g gem de caise
  • 4 albușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru decor:
  • bezele
  • jeleu de zmeură
  • căpșuni proaspete

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă mai întâi, făina cu praful de copt și cacaua.

Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează, apoi se adaugă pe rând, omogenizând după fiecare: laptele, amestecul de făină și cacao, untul topit și răcit și gemul de caise.

Compoziția se întinde în tavă unsă și tapetata cu zahăr, apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Se scoate blatul din tavă, se lasă la răcit, apoi se secționează pe jumătate, pe orizontală.

Pentru cremă, se amestecă mascarponele cu crema de brânză, se adaugă un praf de sare și coaja rasă de lămâie, apoi se mixează împreună cu zahărul, până la diluarea acestuia.

Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Crema se întinde în strat subțire între foile de blat, apoi prăjitura se unge deasupra cu gemul de caise.

Pentru glazură, se bat cele patru albușuri cu un praf de sare, 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, pe baie de aburi.

Separat, se caramelizează 3 linguri de zahăr și se toarnă fierbinte peste albușuri, bătându-le energic pentru omogenizare.

Bezeaua caramelizată se întinde imediat peste stratul de gem, apoi prăjitură se decorează cu jeleu de zmeură și căpșuni proaspete.

Sfatul lui Vladut, este că atunci când scoatem blatul copt din cuptor, să-l răsturnăm imediat pe un blat sau platou, pentru a se uniformiza, întrucât partea de deasupra nu va crește întotdeauna uniform.

Spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 2 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
observatornews.ro
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
a1.ro
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
HelloTaste.ro
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Catine
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
useit.ro
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
as.ro
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
MediCOOL
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
Cum arată bradul Adelei Popescu. Actrița și familia ei au optat pentru un pom natural de Crăciun
Spynews
Cum arată bradul Adelei Popescu. Actrița și familia ei au optat pentru un pom natural de Crăciun
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
DeParinti
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
MediCOOL
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
HelloTaste
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
close
x