Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia

Publicat pe 13.07.2016 la 15:08 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:29

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cană unt topit sau ulei
  • 350-400 g gem de caise
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă de brânză
  • 1 cană zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • Pentru glazură:
  • 200 g gem de caise
  • 4 albușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru decor:
  • bezele
  • jeleu de zmeură
  • căpșuni proaspete

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă mai întâi, făina cu praful de copt și cacaua.

Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează, apoi se adaugă pe rând, omogenizând după fiecare: laptele, amestecul de făină și cacao, untul topit și răcit și gemul de caise.

Compoziția se întinde în tavă unsă și tapetata cu zahăr, apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Se scoate blatul din tavă, se lasă la răcit, apoi se secționează pe jumătate, pe orizontală.

Pentru cremă, se amestecă mascarponele cu crema de brânză, se adaugă un praf de sare și coaja rasă de lămâie, apoi se mixează împreună cu zahărul, până la diluarea acestuia.

Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Crema se întinde în strat subțire între foile de blat, apoi prăjitura se unge deasupra cu gemul de caise.

Pentru glazură, se bat cele patru albușuri cu un praf de sare, 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, pe baie de aburi.

Separat, se caramelizează 3 linguri de zahăr și se toarnă fierbinte peste albușuri, bătându-le energic pentru omogenizare.

Bezeaua caramelizată se întinde imediat peste stratul de gem, apoi prăjitură se decorează cu jeleu de zmeură și căpșuni proaspete.

Sfatul lui Vladut, este că atunci când scoatem blatul copt din cuptor, să-l răsturnăm imediat pe un blat sau platou, pentru a se uniformiza, întrucât partea de deasupra nu va crește întotdeauna uniform.

Spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2025. Leii sunt sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2025. Leii sunt sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
observatornews.ro
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Fratele Vlăduței Lupău a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul se află acum sub control judiciar. Ce infracțiune a făcut
a1.ro
Fratele Vlăduței Lupău a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul se află acum sub control judiciar. Ce infracțiune a făcut
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
HelloTaste.ro
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Catine
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
useit.ro
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
as.ro
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
MediCOOL
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Încă un caz de otrăvire în Turcia! O tânără luptă acum pentru viață, după ce a băut o cafea într-un local din Istanbul
Spynews
Încă un caz de otrăvire în Turcia! O tânără luptă acum pentru viață, după ce a băut o cafea într-un local din Istanbul
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
DeParinti
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
HelloTaste
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
close
x