Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia

Publicat pe 13.07.2016 la 15:08 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:29

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Negresa este o prăjitură foarte populară și ușoară, dar dacă o înnobilăm cu câteva ingrediente mai speciale( un gem de caise aromat și acrișor, o cremă de brânză, etc.), va deveni cu siguranță prăjitura preferată a celor ce o vor savura.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cană unt topit sau ulei
  • 350-400 g gem de caise
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă de brânză
  • 1 cană zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • Pentru glazură:
  • 200 g gem de caise
  • 4 albușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru decor:
  • bezele
  • jeleu de zmeură
  • căpșuni proaspete

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă mai întâi, făina cu praful de copt și cacaua.

Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează, apoi se adaugă pe rând, omogenizând după fiecare: laptele, amestecul de făină și cacao, untul topit și răcit și gemul de caise.

Compoziția se întinde în tavă unsă și tapetata cu zahăr, apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Se scoate blatul din tavă, se lasă la răcit, apoi se secționează pe jumătate, pe orizontală.

Pentru cremă, se amestecă mascarponele cu crema de brânză, se adaugă un praf de sare și coaja rasă de lămâie, apoi se mixează împreună cu zahărul, până la diluarea acestuia.

Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Crema se întinde în strat subțire între foile de blat, apoi prăjitura se unge deasupra cu gemul de caise.

Pentru glazură, se bat cele patru albușuri cu un praf de sare, 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, pe baie de aburi.

Separat, se caramelizează 3 linguri de zahăr și se toarnă fierbinte peste albușuri, bătându-le energic pentru omogenizare.

Bezeaua caramelizată se întinde imediat peste stratul de gem, apoi prăjitură se decorează cu jeleu de zmeură și căpșuni proaspete.

Sfatul lui Vladut, este că atunci când scoatem blatul copt din cuptor, să-l răsturnăm imediat pe un blat sau platou, pentru a se uniformiza, întrucât partea de deasupra nu va crește întotdeauna uniform.

Spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: cum să prepari cea mai delicioasă negresă cu care să-ți surprinzi plăcut musafirii și familia:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
observatornews.ro
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
a1.ro
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
HelloTaste.ro
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Catine
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
useit.ro
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
as.ro
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
MediCOOL
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Spynews
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
DeParinti
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
MediCOOL
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
HelloTaste
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
close
x