Rețeta lui Vlăduț: Cum să prepari cea mai reușită fasole frecată și cu multe legume asezonată
Publicat pe 28.07.2016 la 15:05
Dacă vreți să preparați fasole bătută, altfel decăt clasica fasole cu sos de ceapă, încercați această delicioasă variantă de fasole frecată și cu multe legume asezonată!
Dacă vreți să preparați fasole bătută, altfel decăt clasica fasole cu sos de ceapă, încercați această delicioasă variantă de fasole frecată și cu multe legume asezonată!
Ingrediente
- 500 g fasole albă
- 150 ml ulei de măsline
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cepe roșii
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură oțet
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- Pentru servit:
- 3 vinete
- 6 ardei capia
- 1 ceapă roșie
- 2 mere
- bagete
- 2-3 căței de usturoi
- sare
- ulei de măsline
- oțet balsamic
Mod de preparare
Fasolea bine spălată se pune la înmuiat în apă cât să fie bine acoperită și se lasă la frigider de seara până dimineață.
A doua zi se clătește fasolea și se pune la fiert împreună cu morcovii, rădăcinile de pătrunjel și o ceapă, curățate și lăsate întregi.
Când fasolea este bine fiartă, se scot legumele, se scurge apa și se freacă fasolea bine, adăugând treptat ulei fierbinte.
După ce se răcește se adaugă oțet după gust, o ceapă roșie tocată fin, usturoi presat, sare și piper, precum și mult pătrunjel verde, tocat mărunt.
Vinetele se curăță și se feliază, apoi se prăjesc pe teflon, fără grăsime, după care se taie în cubulețe.
Ardeii se coc, se curăță și de asemeni se taie în cubulețe.
Tot în cubulețe se toacă și legumele fierte împreună cu fasolea, dar și o ceapă roșie și merele curățate.
Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă peste ele puțin ulei de măsline și oțet balsamic și se servesc alături de fasolea bătută, cu baghete prăjite și tartinate cu usturoi, dar și cu multe murături asortate.