Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză

Publicat pe 14.07.2016 la 18:21

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albușuri
  • 275 g zahăr
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă tartinabilă de ciocolată
  • Cremă de brânză:
  • 250g cremă de brânză tartinabilă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de rom
  • Bezea arsă:
  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • Decor:
  • 1kg zmeură
  • 1 lingură zahăr
  • frunze de lămâiță

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare, până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua în tava aragazului, pe hârtie de copt și se coace pentru 12 minute la 180 de grade, apoi se reduce temperatura la 140 de grade, pentru încă 20 de minute.

Se scoate apoi bezeaua din cuptor, se lasă puțin să se tempereze, se răstoarnă peste o hârtie de copt curată și se îndepărtează, cu grijă, hârtia pe care a fost coaptă.

Se amestecă mascarponele cu crema de ciocolată și se întinde peste bezea, apoi se dă la frigider pentru câteva minute, să se întărească ușor crema.

Se amestecă 250 g mascarpone cu 150 g zahăr, apoi se adaugă crema de brânză tartinabilă, coajă rasă de lămâie și esență de rom, după gust și se omogenizează.

Se scoate bezeaua din frigider, se întinde crema de brânzeturi peste cea de ciocolată și se rulează imediat, împreună cu hârtia de copt.

Se dă rulada din nou la frigider, împachetată în hârtia de copt, pentru câteva ore.

Între timp, se prepară o altă bezea.

Se pune apa cu zahărul pe foc și se fierb până rezultă un sirop bine legat, apoi se toarnă fierbinte, în fir subțire, peste albusurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se mixează energic, până se obține o bezea fermă.

Se scoate rulada din frigider și se îmbracă in bezeaua fiartă, apoi cu ajutorul unui arzător se colorează bezeaua uniform.

Se ornează cu frunze de lămâiță și multă zmeură.

Din 500 g zmeură și o lingură de zahăr se prepară un topping cu care se servește rulada.

Va rezulta o ruladă de bezea fină și delicată ca o balerină.

În articolul

Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 18 septembrie 2021. Racii au planuri de călătorie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Observator
Horoscop 16 septembrie 2021. Dileme în dragoste și o discuție sinceră
Antena 1
O chelneriță a dat un bilet pe furiș unui băiețel care lua masa cu părinții săi. Ceea ce a urmat e neașteptat. Ce scria pe hârtie
CaTine.RO
Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos
Retete fel de fel
Chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi
ZU TV
#viral. Meghan Markle și Prințul Harry s-au făcut de râs cu cea mai recentă poză. Ce au sesizat fanii?
Antena Sport
Anamaria Prodan, avertisment pentru Laurenţiu Reghecampf: „De câţi bărbaţi nu s-a ales praful”. Secretul unei căsnicii de succes
Antenastars
Brigitte Pastramă, decizie surprinzătoare în privinţa lui Robert! Ce avere i-a lăsat pe mână
Spynews
Surpriză de proporții în showbiz-ul românesc! Anda Adam se mărită cu afaceristul misterios: „Inelul este unul scump”