Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză

Publicat pe 14.07.2016 la 18:21

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albușuri
  • 275 g zahăr
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă tartinabilă de ciocolată
  • Cremă de brânză:
  • 250g cremă de brânză tartinabilă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de rom
  • Bezea arsă:
  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • Decor:
  • 1kg zmeură
  • 1 lingură zahăr
  • frunze de lămâiță

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare, până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua în tava aragazului, pe hârtie de copt și se coace pentru 12 minute la 180 de grade, apoi se reduce temperatura la 140 de grade, pentru încă 20 de minute.

Se scoate apoi bezeaua din cuptor, se lasă puțin să se tempereze, se răstoarnă peste o hârtie de copt curată și se îndepărtează, cu grijă, hârtia pe care a fost coaptă.

Se amestecă mascarponele cu crema de ciocolată și se întinde peste bezea, apoi se dă la frigider pentru câteva minute, să se întărească ușor crema.

Se amestecă 250 g mascarpone cu 150 g zahăr, apoi se adaugă crema de brânză tartinabilă, coajă rasă de lămâie și esență de rom, după gust și se omogenizează.

Se scoate bezeaua din frigider, se întinde crema de brânzeturi peste cea de ciocolată și se rulează imediat, împreună cu hârtia de copt.

Se dă rulada din nou la frigider, împachetată în hârtia de copt, pentru câteva ore.

Între timp, se prepară o altă bezea.

Se pune apa cu zahărul pe foc și se fierb până rezultă un sirop bine legat, apoi se toarnă fierbinte, în fir subțire, peste albusurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se mixează energic, până se obține o bezea fermă.

Se scoate rulada din frigider și se îmbracă in bezeaua fiartă, apoi cu ajutorul unui arzător se colorează bezeaua uniform.

Se ornează cu frunze de lămâiță și multă zmeură.

Din 500 g zmeură și o lingură de zahăr se prepară un topping cu care se servește rulada.

Va rezulta o ruladă de bezea fină și delicată ca o balerină.

În articolul

Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x