Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză

Publicat pe 14.07.2016 la 18:21

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Pentru reușita unei foi de ruladă din bezea, îți trebuie ceva îndemânare, dar dacă respecți pașii din această rețetă, reușita va fi sigură.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albușuri
  • 275 g zahăr
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă tartinabilă de ciocolată
  • Cremă de brânză:
  • 250g cremă de brânză tartinabilă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de rom
  • Bezea arsă:
  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • Decor:
  • 1kg zmeură
  • 1 lingură zahăr
  • frunze de lămâiță

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare, până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua în tava aragazului, pe hârtie de copt și se coace pentru 12 minute la 180 de grade, apoi se reduce temperatura la 140 de grade, pentru încă 20 de minute.

Se scoate apoi bezeaua din cuptor, se lasă puțin să se tempereze, se răstoarnă peste o hârtie de copt curată și se îndepărtează, cu grijă, hârtia pe care a fost coaptă.

Se amestecă mascarponele cu crema de ciocolată și se întinde peste bezea, apoi se dă la frigider pentru câteva minute, să se întărească ușor crema.

Se amestecă 250 g mascarpone cu 150 g zahăr, apoi se adaugă crema de brânză tartinabilă, coajă rasă de lămâie și esență de rom, după gust și se omogenizează.

Se scoate bezeaua din frigider, se întinde crema de brânzeturi peste cea de ciocolată și se rulează imediat, împreună cu hârtia de copt.

Se dă rulada din nou la frigider, împachetată în hârtia de copt, pentru câteva ore.

Între timp, se prepară o altă bezea.

Se pune apa cu zahărul pe foc și se fierb până rezultă un sirop bine legat, apoi se toarnă fierbinte, în fir subțire, peste albusurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se mixează energic, până se obține o bezea fermă.

Se scoate rulada din frigider și se îmbracă in bezeaua fiartă, apoi cu ajutorul unui arzător se colorează bezeaua uniform.

Se ornează cu frunze de lămâiță și multă zmeură.

Din 500 g zmeură și o lingură de zahăr se prepară un topping cu care se servește rulada.

Va rezulta o ruladă de bezea fină și delicată ca o balerină.

În articolul Rețeta lui vlăduț: cum să prepari cea mai reușită ruladă din bezea, cu multă zmeură și cremă de brânză:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
observatornews.ro
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
a1.ro
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
HelloTaste.ro
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Catine
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
useit.ro
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
as.ro
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Spynews
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
DeParinti
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
MediCOOL
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
HelloTaste
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
close
x