Rețeta lui Vlăduț: desert de vară, o ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură

Publicat pe 14.07.2016 la 18:50

Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.

Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.

Ingrediente

  • Pentru foile de rulada:
  • 10 ouă
  • 100 de grame de cacao
  • 300 g zahăr
  • un vârf cuțit sare
  • Pentru cremă:
  • 1 kg fructe de pădure
  • 1 kg zmeură
  • 1 kg friscă bătută
  • 1 kg iaurt grecesc
  • 300 g zahăr
  • esentă de vanilie
  • 5-6 ouă
  • 20 g gelatină
  • Pentru ornat:
  • frișcă bătută
  • zmeură
  • topping de ciocolată

Mod de preparare

Pentru prepararea foilor, albușurile se separă de gălbenușuri, se presară puțină sare peste ele și se mixează spumă cu 150 g zahăr.

De asemenea, gălbenușurile se freacă cu 150 grame zahăr, până se spumează bine, după care, cele două compoziții se amestecă și se adaugă 100 g cacao.

Aluatul se întinde în tavă tapetata cu hârtie pergament și se coace în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, timp de 10 minute.

Da, ați citit bine, este un aluat fără făină!

Pentru cremă
, se pun pe foc fructele de pădure cu 2 linguri de zahăr și se fierb 10 minute pentru a obține un piure, apoi se lasă la răcit.

Frișca se bate bine până devine fermă și după caz, se adaugă sau nu, zahăr.

Ouăle se amestecă cu puțină sare și 300 g zahăr, apoi se bat energic la bain-marie până se spumează.

Se dau deoparte de pe foc, se adaugă gelatină hidratată și lichefiată și se mixează în continuare până se răcesc.

Iaurtul se amestecă cu piureul de fructe răcit, apoi se adaugă peste spumă de ouă, se omogenizează, se adaugă frișcă și la final, amestecând cu grijă, se adaugă și zmeură.

Se întinde crema peste foile răcite, se rulează imediat și se dau ruladele la frigider, până când se întărește crema și se pot porționa frumos.

Rulada se poate orna cu frișcă și zmeură, dar și cu un topping de ciocolată pe care îl putem prepara topind 100 g ciocolată cu 1 lingură de frișcă lichidă și un cub de unt, la microunde sau la bain-marie.

Din aceste cantități ies două rulade, iar foile pot fi coapte în tăvi de până la 30/40 cm.

TIPS: după ce se scoate foaia de rulada coaptă din cuptor, se presară peste ea puțin amidon și se acoperă, pentru a se păstra moale și a fi ușor de rulat când se răcește.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: desert de vară, o ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x