Rețeta lui Vlăduț: desert de vară, o ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură
Publicat pe 14.07.2016 la 18:50
Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.
Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.
Ingrediente
- Pentru foile de rulada:
- 10 ouă
- 100 de grame de cacao
- 300 g zahăr
- un vârf cuțit sare
- Pentru cremă:
- 1 kg fructe de pădure
- 1 kg zmeură
- 1 kg friscă bătută
- 1 kg iaurt grecesc
- 300 g zahăr
- esentă de vanilie
- 5-6 ouă
- 20 g gelatină
- Pentru ornat:
- frișcă bătută
- zmeură
- topping de ciocolată
Mod de preparare
Pentru prepararea foilor, albușurile se separă de gălbenușuri, se presară puțină sare peste ele și se mixează spumă cu 150 g zahăr.
De asemenea, gălbenușurile se freacă cu 150 grame zahăr, până se spumează bine, după care, cele două compoziții se amestecă și se adaugă 100 g cacao.
Aluatul se întinde în tavă tapetata cu hârtie pergament și se coace în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, timp de 10 minute.
Da, ați citit bine, este un aluat fără făină!
Pentru cremă, se pun pe foc fructele de pădure cu 2 linguri de zahăr și se fierb 10 minute pentru a obține un piure, apoi se lasă la răcit.
Frișca se bate bine până devine fermă și după caz, se adaugă sau nu, zahăr.
Ouăle se amestecă cu puțină sare și 300 g zahăr, apoi se bat energic la bain-marie până se spumează.
Se dau deoparte de pe foc, se adaugă gelatină hidratată și lichefiată și se mixează în continuare până se răcesc.
Iaurtul se amestecă cu piureul de fructe răcit, apoi se adaugă peste spumă de ouă, se omogenizează, se adaugă frișcă și la final, amestecând cu grijă, se adaugă și zmeură.
Se întinde crema peste foile răcite, se rulează imediat și se dau ruladele la frigider, până când se întărește crema și se pot porționa frumos.
Rulada se poate orna cu frișcă și zmeură, dar și cu un topping de ciocolată pe care îl putem prepara topind 100 g ciocolată cu 1 lingură de frișcă lichidă și un cub de unt, la microunde sau la bain-marie.
Din aceste cantități ies două rulade, iar foile pot fi coapte în tăvi de până la 30/40 cm.
TIPS: după ce se scoate foaia de rulada coaptă din cuptor, se presară peste ea puțin amidon și se acoperă, pentru a se păstra moale și a fi ușor de rulat când se răcește.