Rețeta lui Vlăduț: desert de vară, o ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură

Publicat pe 14.07.2016 la 18:50

Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.

Cum cele mai bune deserturi de vară sunt cele cu fructe, vă provoc să încercați această rețetă de ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură și cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea de la prima degustare.

Ingrediente

  • Pentru foile de rulada:
  • 10 ouă
  • 100 de grame de cacao
  • 300 g zahăr
  • un vârf cuțit sare
  • Pentru cremă:
  • 1 kg fructe de pădure
  • 1 kg zmeură
  • 1 kg friscă bătută
  • 1 kg iaurt grecesc
  • 300 g zahăr
  • esentă de vanilie
  • 5-6 ouă
  • 20 g gelatină
  • Pentru ornat:
  • frișcă bătută
  • zmeură
  • topping de ciocolată

Mod de preparare

Pentru prepararea foilor, albușurile se separă de gălbenușuri, se presară puțină sare peste ele și se mixează spumă cu 150 g zahăr.

De asemenea, gălbenușurile se freacă cu 150 grame zahăr, până se spumează bine, după care, cele două compoziții se amestecă și se adaugă 100 g cacao.

Aluatul se întinde în tavă tapetata cu hârtie pergament și se coace în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, timp de 10 minute.

Da, ați citit bine, este un aluat fără făină!

Pentru cremă
, se pun pe foc fructele de pădure cu 2 linguri de zahăr și se fierb 10 minute pentru a obține un piure, apoi se lasă la răcit.

Frișca se bate bine până devine fermă și după caz, se adaugă sau nu, zahăr.

Ouăle se amestecă cu puțină sare și 300 g zahăr, apoi se bat energic la bain-marie până se spumează.

Se dau deoparte de pe foc, se adaugă gelatină hidratată și lichefiată și se mixează în continuare până se răcesc.

Iaurtul se amestecă cu piureul de fructe răcit, apoi se adaugă peste spumă de ouă, se omogenizează, se adaugă frișcă și la final, amestecând cu grijă, se adaugă și zmeură.

Se întinde crema peste foile răcite, se rulează imediat și se dau ruladele la frigider, până când se întărește crema și se pot porționa frumos.

Rulada se poate orna cu frișcă și zmeură, dar și cu un topping de ciocolată pe care îl putem prepara topind 100 g ciocolată cu 1 lingură de frișcă lichidă și un cub de unt, la microunde sau la bain-marie.

Din aceste cantități ies două rulade, iar foile pot fi coapte în tăvi de până la 30/40 cm.

TIPS: după ce se scoate foaia de rulada coaptă din cuptor, se presară peste ea puțin amidon și se acoperă, pentru a se păstra moale și a fi ușor de rulat când se răcește.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: desert de vară, o ruladă delicioasă și ușoară cu ciocolată, fructe de pădure și multă zmeură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x