Rețeta lui Vlăduț: dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi, un preparat de vară gustos și sățios
Publicat pe 13.07.2016 la 12:39 Actualizat pe 13.07.2016 la 13:10
Profitați de legumele proaspete ce abundă piața și preparați-le în așa fel încât să mai excludeți cărnurile grele, mai ales în zilele caniculare. Vă recomand să încercați acești dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și, parol, că o să vă placă!
Profitați de legumele proaspete ce abundă piața și preparați-le în așa fel încât să mai excludeți cărnurile grele, mai ales în zilele caniculare.
Vă recomand să încercați acești dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și, parol, că o să vă placă!
Ingrediente
- 6 dovlecei
- 200 g brânză telemea
- 200 g mozzarella
- 200 g cașcaval
- 100 g parmezan
- 100 g pastă de măsline
- 4-5 ouă
- 1 kg roșii
- 50 ml ulei de măsline
- 3-4 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- frunze de busuioc
- pătrunjel verde
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Dovleceii se taie în jumătăți și cu o lingură se înlătură miezul, dar nu în totalitate.
Brânzeturile se dau pe răzătoare, se amestecă cu ouăle, pasta de măsline și frunze de busuioc, iar cu această compoziție se umplu dovleceii.
Se așează într-o tavă și se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Cu câteva minute înainte de stingerea focului, se presară peste dovlecei, fulgi de migdale și câteva frunze de busuioc.
Roșiile se decojesc și se fierb în ulei de măsline, împreună cu usturoiul dat pe răzătoare și frunze de busuioc.
Se lasă pe foc până când scad consistent, se asezonează cu sare, piper și cimbru, apoi se trec prin blender pentru a obține o pastă groasă.
Dovleceii la cuptor umpluți cu brânzeturi, se servesc cu acest delicios sos de roșii.
Tipsul lui Vlăduț: pentru ca dovleceii să aibă stabilitate când se așează în tavă, li se îndepărtează de pe spate, înainte de umplere, o parte din coajă, cu ajutorul unui cuțit de curățat legume.