Rețeta lui Vlăduț: frigănele cu vinete și brânzeturi, un preparat delicios de sezon
Publicat pe 12.07.2016 la 17:12 Actualizat pe 12.07.2016 la 17:27
E sezon de vinete și vrei să le prepari într-un alt mod decât clasica salată? Prepară această rețetă de frigănele cu vinete și brânzeturi, și te va cuceri îndată.
E sezon de vinete și vrei să le prepari într-un alt mod decât clasica salată?
Prepară această rețetă de frigănele cu vinete și brânzeturi, și te va cuceri îndată.
Ingrediente
- 2 pâini toast
- 5-6 ouă
- 120 ml lapte
- 200 g unt
- 5-6 vinete mari
- 300 g parmezan
- 500 g mozzarella
- 500 g roșii
- 1 cățel de usturoi
- sare
- piper
- rozmarin
- 500 g smântână
- 1 gălbenuș de ou
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare
Cele 5 sau 6 ouă se amestecă cu laptele și un praf de sare, iar prin acest amestec se trec feliile de pâine și se prăjesc în puțin unt, pe ambele părți, obținând astfel cunoscutele frigănele.
Vinetele se decojesc și se feliază pe lungime, în felii groase de 3 cm, se presară cu puțină sare și se ung cu un strat fîn de ulei, ajutându-ne de o pensulă.
Se frig apoi pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă.
Roșiile, se opăresc în apă cu sare, se decojesc și se toacă în cuburi mici.
Se pun la fiert cu puțin ulei de măsline(o lingură) și câțiva stropi de apă.
Se condimentează cu sare, piper, un cățel de usturoi răzuit, rozmarin și se lasă pe foc până când scad la jumătate, obținând un sos gros și foarte aromat.
În tavă de aragaz tapetată cu unt se așează un strat de frigănele, un strat de vinete, parmezan ras, sos de roșii, felii de mozzarella, apoi iar un strat de frigănele și câte un strat din celelalte ingrediente, obținând astfel câte două straturi din fiecare.
Se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou și se toarnă deasupra ingredientelor din tavă, apoi se presară verdeață tocată mărunt și se dă tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Va rezulta un preparat delicios, în straturi, plin de savoare și culoare, cu gust predominant de vânată coaptă.