Rețeta lui Vlăduț: frigănele cu vinete și brânzeturi, un preparat delicios de sezon

Publicat pe 12.07.2016 la 17:12 Actualizat pe 12.07.2016 la 17:27

E sezon de vinete și vrei să le prepari într-un alt mod decât clasica salată? Prepară această rețetă de frigănele cu vinete și brânzeturi, și te va cuceri îndată.

E sezon de vinete și vrei să le prepari într-un alt mod decât clasica salată?
Prepară această rețetă de frigănele cu vinete și brânzeturi, și te va cuceri îndată.

Ingrediente

  • 2 pâini toast
  • 5-6 ouă
  • 120 ml lapte
  • 200 g unt
  • 5-6 vinete mari
  • 300 g parmezan
  • 500 g mozzarella
  • 500 g roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 500 g smântână
  • 1 gălbenuș de ou
  • mărar
  • pătrunjel

Mod de preparare

Cele 5 sau 6 ouă se amestecă cu laptele și un praf de sare, iar prin acest amestec se trec feliile de pâine și se prăjesc în puțin unt, pe ambele părți, obținând astfel cunoscutele frigănele.

Vinetele se decojesc și se feliază pe lungime, în felii groase de 3 cm, se presară cu puțină sare și se ung cu un strat fîn de ulei, ajutându-ne de o pensulă.

Se frig apoi pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă.

Roșiile, se opăresc în apă cu sare, se decojesc și se toacă în cuburi mici.

Se pun la fiert cu puțin ulei de măsline(o lingură) și câțiva stropi de apă.

Se condimentează cu sare, piper, un cățel de usturoi răzuit, rozmarin și se lasă pe foc până când scad la jumătate, obținând un sos gros și foarte aromat.

În tavă de aragaz tapetată cu unt se așează un strat de frigănele, un strat de vinete, parmezan ras, sos de roșii, felii de mozzarella, apoi iar un strat de frigănele și câte un strat din celelalte ingrediente, obținând astfel câte două straturi din fiecare.

Se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou și se toarnă deasupra ingredientelor din tavă, apoi se presară verdeață tocată mărunt și se dă tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.

Va rezulta un preparat delicios, în straturi, plin de savoare și culoare, cu gust predominant de vânată coaptă.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: frigănele cu vinete și brânzeturi, un preparat delicios de sezon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
a1.ro
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la prezidențiale. Unde a fost Prima doamnă
HelloTaste.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Catine
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
as.ro
Soţia kosovarului Vedat Muriqi arată fabulos! Edibe este femeia care îl calmează după gesturile golăneşti de pe terenurile de fotbal
MediCOOL
Exerciții fizice pentru a ameliora inflamația. Cum pot ajuta la gestionarea simptomelor
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
MediCOOL
Congelarea ovocitelor, soluția optimă pentru femeile care vor să fie mame mai târziu
HelloTaste
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
x