Rețeta lui Vlăduț: Friptură de porc delicioasă, asortată cu fructe și legume ce va fi, cu siguranță, apreciată de multă lume
Publicat pe 25.07.2016 la 11:41 Actualizat pe 17.12.2016 la 10:35
Chiar de-i vară, chiar de-i iarnă, o friptură de porc delicioasă,asortată cu fructe și legume va fi, cu siguranță, apreciată de multă lume.
Chiar de-i vară, chiar de-i iarnă, o friptură de porc delicioasă,asortată cu fructe și legume va fi, cu siguranță, apreciată de multă lume.
Ingrediente
1 kg ceafă de porc
250 g slănină de porc
sare
piper
500 g cartofi noi
500 g ciuperci champignon
5-6 ardei capia
5-6 mere ionatane
2-3 ardei iuți
crenguțe de salvie
1 legătură mărar
4-5 cepe
5-6 grăunți de usturoi
ulei de măsline
200 g smântână
Mod de preparare
Se porționează ceafa de porc, se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, pe ambele părți, până când prinde o ușoară crustă.
Se așează apoi într-o tavă de aragaz.
Ceapa se taie în sferturi și se trage și ea la tigaie, doar până începe să prindă un ușor gust de ceapă caramelizată.
Se așează peste carnea din tavă.
Se adaugă printre carne și printre ceapă, crenguțe de salvie, rondele e ardei iute și grăunți de usturoi.
Slănina, se taie în cuburi, se topește ușor într-un vas pe foc și se adaugă peste carnea din tavă.
Se dă tavă la cuptor până când carnea este bine preparată.
Cartofii, se spală bine și se coc pe sare grunjoasă.
Ardeii capia se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, dar nu foarte mult, așa încât să rămână ușor crocanți.
La fel și ciupercile, se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline, fără a adăuga sare peste ele. Sarea se va presăra la final.
Merele se coc, dar tot puțin, așa încât să nu se pătrundă suficient, ci doar la suprafață.
Se servesc toate aceste ingrediente, cu friptura de porc și un sos preparat la rece, din smântână 1-2 grăunți de usturoi și mărar tocat mărunt.
Să vă fie de folos!