Rețeta lui Vlăduț: Friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă

Publicat pe 27.07.2016 la 13:35

Fie că îţi doreşti să te răsfeţi cu ceva delicios, fie că vrei să încerci ceva nou, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți recomandă să prepari o friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă.

Fie că îţi doreşti să te răsfeţi cu ceva delicios, fie că vrei să încerci ceva nou, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți recomandă să prepari o friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă.

Ingrediente

  • Pentru friptură:
  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 kg copanele de pui
  • chimen
  • coriandru
  • piper
  • coajă și suc de lămâie
  • frunze de oregano
  • Pentru garnitură:
  • 2 kg cartofi noi
  • sare
  • zahăr
  • tartine din pâine
  • 200 g brânză topită
  • 200 g unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • rozmarin
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 lingură miere
  • 1 ceapă roșie
  • 50 g susan
  • sare
  • piper
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

Preparare friptură

Aripioarele și copanelele de pui se masează cu zeamă de lămâie și se condimentează cu chimen, coriandru strivit, piper, coajă de lămâie, frunze de oregano și sare.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor, la 180 de grade, până când se rumenesc frumos, 45-50 de minute.

Preparare garnitură

Cartofii în coajă, se spală bine și așa umeziți, se presară cu sare și zahăr, apoi se așează într-o tavă și se coc la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptor, până când sunt bine pătrunși.

Preparare sos

Se amestecă ingredientele lichide într-un vas.

Se toacă ceapa solzișori cât mai micuți, usturoiul se dă pe răzătoare și se adaugă în vas.

Susanul se prăjește câteva minute, într-o tigaie antiaderentă și se adaugă peste celelalte ingrediente, apoi se potrivește gustul sosului cu miere și restul condimentelor.

Preparare tartine

Se feliază pâinea și se tartinează cu unt amestecat cu brânză topită, puțin usturoi dat pe răzătoare și rozmarin, se așează feliile într-o tavă și se dau la cuptor pentru câteva minute.

Pentru servire


Se așează câte 2 cartofi pe platou și se sfărâmă ușor cu furculița, formând astfel un pat pentru aripioare și copanele, care se așează peste ei(câte două din fiecare), împreună cu o felie de pâine tartinată.

Totul se așează sub forma de piramidă.

Se toarnă peste acest aranjament câte 1-2 linguri din sos, așa încât sosul se va îmbiba atât în cartofi cât și în carne și le va da o savoare aparte.

La final se presară puțin parmezan.

Sfatul lui Vlăduț este ca sosul să fie păstrat la frigider o oră, înainte de a-l folosi și se servește rece.

În speranța că v-a plăcut această friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, vă dorim spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 4 noiembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 noiembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
observatornews.ro
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
a1.ro
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
HelloTaste.ro
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Catine
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: “Tâlhăria e tâlhărie!”
as.ro
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: “Tâlhăria e tâlhărie!”
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
MediCOOL
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
Spynews
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
DeParinti
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
MediCOOL
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
HelloTaste
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
close
x