Rețeta lui Vlăduț: Friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă

Publicat pe 27.07.2016 la 13:35

Fie că îţi doreşti să te răsfeţi cu ceva delicios, fie că vrei să încerci ceva nou, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți recomandă să prepari o friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă.

Fie că îţi doreşti să te răsfeţi cu ceva delicios, fie că vrei să încerci ceva nou, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți recomandă să prepari o friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă.

Ingrediente

  • Pentru friptură:
  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 kg copanele de pui
  • chimen
  • coriandru
  • piper
  • coajă și suc de lămâie
  • frunze de oregano
  • Pentru garnitură:
  • 2 kg cartofi noi
  • sare
  • zahăr
  • tartine din pâine
  • 200 g brânză topită
  • 200 g unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • rozmarin
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 lingură miere
  • 1 ceapă roșie
  • 50 g susan
  • sare
  • piper
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

Preparare friptură

Aripioarele și copanelele de pui se masează cu zeamă de lămâie și se condimentează cu chimen, coriandru strivit, piper, coajă de lămâie, frunze de oregano și sare.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor, la 180 de grade, până când se rumenesc frumos, 45-50 de minute.

Preparare garnitură

Cartofii în coajă, se spală bine și așa umeziți, se presară cu sare și zahăr, apoi se așează într-o tavă și se coc la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptor, până când sunt bine pătrunși.

Preparare sos

Se amestecă ingredientele lichide într-un vas.

Se toacă ceapa solzișori cât mai micuți, usturoiul se dă pe răzătoare și se adaugă în vas.

Susanul se prăjește câteva minute, într-o tigaie antiaderentă și se adaugă peste celelalte ingrediente, apoi se potrivește gustul sosului cu miere și restul condimentelor.

Preparare tartine

Se feliază pâinea și se tartinează cu unt amestecat cu brânză topită, puțin usturoi dat pe răzătoare și rozmarin, se așează feliile într-o tavă și se dau la cuptor pentru câteva minute.

Pentru servire


Se așează câte 2 cartofi pe platou și se sfărâmă ușor cu furculița, formând astfel un pat pentru aripioare și copanele, care se așează peste ei(câte două din fiecare), împreună cu o felie de pâine tartinată.

Totul se așează sub forma de piramidă.

Se toarnă peste acest aranjament câte 1-2 linguri din sos, așa încât sosul se va îmbiba atât în cartofi cât și în carne și le va da o savoare aparte.

La final se presară puțin parmezan.

Sfatul lui Vlăduț este ca sosul să fie păstrat la frigider o oră, înainte de a-l folosi și se servește rece.

În speranța că v-a plăcut această friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, vă dorim spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Friptură de pui cu multe condimente și sos dulceag de ceapă roșie, dar și alte ingrediente reunite intr-o savuroasă și sățioasă rețetă:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 20 decembrie 2025. Peștii se pun pe primul loc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 decembrie 2025. Peștii se pun pe primul loc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
ANAF scoate la vânzare un teren și o casă de 331 mp. Cât cere pe proprietatea din Galați
observatornews.ro
ANAF scoate la vânzare un teren și o casă de 331 mp. Cât cere pe proprietatea din Galați
Motivul pentru care Vlad Gherman și Oana Moșneagu nu împodobesc bradul de Crăciun
a1.ro
Motivul pentru care Vlad Gherman și Oana Moșneagu nu împodobesc bradul de Crăciun
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
HelloTaste.ro
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Catine
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
useit.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Ce a putut scrie pe TikTok monumentalul Claudiu Răducanu după ce şi-a dus soţia în Raiul Milionarilor
as.ro
Ce a putut scrie pe TikTok monumentalul Claudiu Răducanu după ce şi-a dus soţia în Raiul Milionarilor
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Mama Mihaelei Rădulescu s-a stins din viață! Vedeta a revenit de urgență în România
Spynews
Mama Mihaelei Rădulescu s-a stins din viață! Vedeta a revenit de urgență în România
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
DeParinti
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
MediCOOL
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
HelloTaste
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
close
x