Rețeta lui Vlăduț: Găluște aurii, pentru adulți și copii, umplute cu brânzeturi și servite cu salate
Publicat pe 29.07.2016 la 13:53 Actualizat pe 24.11.2016 la 10:19
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o rețetă interesantă de găluște aurii, pentru adulți și copii, umplute cu brânzeturi și servite cu salate. Sunt niște găluște aerate, umplute cu o cremă delicioasă de brânză, aromatizată cu mult busuioc.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o rețetă interesantă de găluște aurii, pentru adulți și copii, umplute cu brânzeturi și servite cu salate. Sunt niște găluște aerate, umplute cu o cremă delicioasă de brânză, aromatizată cu mult busuioc.
Ingrediente
- Aluat de găluște:
- 1 l lapte
- 300 g unt/margarină
- 300 g făină
- 8 ouă
- sare
- 500 ml ulei, pentru prăjit găluștele
- Umplutura:
- 750 g brânză tartinabilă, de diferite feluri
- 250 g smântână dulce
- frunze de busuioc
- Pentru servit:
- salată rucolă
- salată verde, clasică
- lăptuci
- andive roșii
- tartine cu usturoi
- parmezan răzuit
Mod de preparare
Pentru găluște, se pune laptele la fiert cu un praf sare, iar când începe să fiarbă se adaugă untul apoi toată făina, se omogenizează bine și se lasă la temperat 4-5 minute, după care se adaugă ouăle, unul câte unul.
Se lasă aluatul la rece, după care, cu ajutorul unui clește de înghețată, se formează găluștele și se prăjesc în ulei încins.
Când sunt rumenite, se scot cu o paletă pe prosoape absorbante și se lasă la răcit.
Pentru umplutură, se amestecă toate brânzeturile, apoi se adaugă smântâna dulce, bătută și mult busuioc verde, iar cu ajutorul unui posh cu dui se umplu găluștele cu acesta cremă.
Aceste găluște aurii, pentru adulți și copii, umplute cu brânzeturi și servite cu salate, se asortează bine cu niște tartine cu usturoi și parmezan ras.
Să vă fie de folos!