Rețeta lui Vlăduț: Găluște de cartofi scăldate într-un sos delicios, ce te face pofticios
Publicat pe 28.07.2016 la 10:55 Actualizat pe 28.07.2016 la 11:05
Dacă ești în pană de idei pentru meniul unei zile toride de vară, prepară aceste găluște de cartofi scăldate într-un sos delicios, ce te face pofticios!
Dacă ești în pană de idei pentru meniul unei zile toride de vară, prepară aceste găluște de cartofi scăldate într-un sos delicios, ce te face pofticios!
Ingrediente
- Pentru prepararea găluștelor:
- 500 g cartofi
- 300 g făină
- 3-4 ouă
- un praf sare
- 50 g unt
- 1 cătel de usturoi
- Pentru sos:
- 1 legătură pătrunjel
- 1 buchet de busuioc
- 30 g alune caju
- 30 g arahide
- 50 ml ulei de măsline
- 2 cătei de usturoi
- 30 g parmezan ras
- sare
- În plus:
- 500 g ciuperci champignon mici
- ulei de măsline
- 1-2 cătei de usturoi
- sare
- piper
- 50 g parmezan
- 50 g cașcaval
Mod de preparare
Pentru prepararea gălustelor se face un piure clasic de cartofi, dar scurși bine, apoi se lasă să se răcească și se amestecă cu făina și ouăle.
Se formează apoi gălustele, pe pat de făină și se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 5-6 minute, apoi se scurg și se trec prin unt topit și aromatizat cu usturoi răzuit.
Pentru sos, se spală bine busuiocul și pătrunjelul, se toacă și se adaugă în blender impreună cu restul ingredientelor, rezultând o pastă de culoare verde intens și foarte gustoasă.
Ciupercile se trag la tigaie întregi, în puțin ulei de măsline aromatizat cu usturoi răzuit.
Se servesc gălustele drăgălase, cu mult sos, cu ciuperci, dar și cu parmezan și cașcaval.
Să vă fie de folos!