Rețeta lui Vlăduț: Gogoșele mititele cu cremă de brânză-n ele, dar și cremă de vanilie, să împăcăm întreaga familie
Publicat pe 21.07.2016 la 09:54
Vrei să savurezi alături de întreaga familie, un desert ușor și rapid de preparat? Nimic mai simplu, încearcă această rețetă de gogoșele mititele cu cremă de brânză-n ele, dar și cremă de vanilie, să împăcăm întreaga familie!
Vrei să savurezi alături de întreaga familie, un desert ușor și rapid de preparat?
Nimic mai simplu, încearcă această rețetă de gogoșele mititele cu cremă de brânză-n ele, dar și cremă de vanilie, să împăcăm întreaga familie!
Ingrediente
- 1 kg făină
- 50 g drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 250 ml lapte
- 250 g brânză quark
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- 1 măr
- 1 pară
- 80 g stafide
- sare
- 300 g cremă de vanilie
Mod de preparare
Se diluează drojdia cu puțin lapte călduț și o lingură de zahăr, apoi se amestecă cu puțină făină și se lasă la crescut.
Se freacă ouăle cu puțină sare și zahărul până se spumează bine, apoi se adaugă brânză quark, maiaua crescută și se începe încorporarea făinii, care a fost cernută în prealabil, concomitent cu restul de lapte călduț.
Se adaugă pe parcurs un măr și o pară date pe răzătoare și scurse bine, coajă rasă de lămâie și stafidele.
Se obține un aluat mai vârtos care se acoperă și se lasă la crescut, apoi se formează biluțe care se prăjesc în baie de ulei încins.
Când se scot din ulei se pudrează imediat cu zahăr pudra, cu aromă de vanilie.
Când se mai răcesc, se umplu cu cremă de vanilie cu ajutorul unui posh.
Se mai pot servi cu dulceață de căpșuni și un pahar de lapte spumos.
Mărul, para, dar și brânza quark, ajută la obținerea unor gogoșele năzdrăvane foarte pufoase și foarte aromate.
Să vă fie de folos!