Rețeta lui Vlăduț: iți lingi degetele de plăcere după o așa prăjitură cu caramel și mere!

Publicat pe 13.07.2016 la 22:54 Actualizat pe 18.07.2016 la 12:52

Vlăduț, bucătarul de la Neatz, ne propune să ne rasfățăm simțurile cu un desert delicios, cu mere si caramel, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemăna oricui.

Vlăduț, bucătarul de la Neatz, ne propune să ne rasfățăm simțurile cu un desert delicios, cu mere si caramel, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemăna oricui.

Ingrediente

Pentru blat:
6 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri ulei
10 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
coajă de lămâie rasă
2 lingurițe esența de vanilie
1/2 plic praf de copt
un praf sare
Pentru umplutură:
3 kg mere Florina
150 g zahăr
50 g unt
scorțișoară
Pentru glazură:
150 g zahăr
200 g unt
200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, iar când bezeaua devine fermă se adaugă gălbenușurile frecate cu puțină sare pentru a li se intensifica culoarea și, treptat, uleiul.


Apoi se adaugă nuca măcinată, dar și ușor coaptă în prealabil, coaja rasă de lămâie și esența, iar la final, făina amestecată cu praful de copt.

Se întinde compoziția de blat într-o formă dreptunghiulara cu pereți detașabili, tapetata cu ulei și zahăr și se dă la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Pentru umplutură, se curață merele, se taie în cuburi și se caramelizează pe foc, cu 150 g zahăr și 50 g unt, pentru 10 minute, amestecându-le continuu.

Merele se adaugă fierbinți peste blatul copt, dar nu înainte de a-l pudra cu scorțișoară.

Pentru glazură, se caramelizează 150 g zahăr, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecându-se până când se diluează tot zahărul și se încorporează untul.

Se toarnă glazură imediat peste mere, se lasă prăjitura să se tempereze ușor, apoi se dă la frigider pentru câteva ore bune, sau chiar de pe o zi pe altă, pentru a se întări glazura, iar blatul se va insiropa de la mere.

Este foarte bună și de mare efect această prăjitură cu caramel și mere, chiar merită preparată și cu prietenii savurată!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: iți lingi degetele de plăcere după o așa prăjitură cu caramel și mere!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
as.ro
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x