Rețeta lui Vlăduț: Învață să prepari cea mai gustoasă rețetă de fasole bătută, asezonată în stil oriental și nu o vei mai prepara altfel!
Publicat pe 05.08.2016 la 13:51
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o delicioasă fasole bătută în stil oriental, pentru care are și niște tipsuri demne de reținut.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o delicioasă fasole bătută în stil oriental, pentru care are și niște tipsuri demne de reținut.
Ingrediente
- 1 kg fasole
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 țelină
- 3-4 morcovi
- 2 grăunți de usturoi
- 200 ml ulei de măsline
- 2-3 linguri tahini
- 1 legătură ceapă verde
- 2 cepe galbene
- ulei de măsline
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță zahăr brun
- sare
- piper
Mod de preparare
Fasolea, ținută la hidratat în apă, de seara până dimineața, se pune la fiert în apă clocotită, împreună cu rădăcinoasele curățate și tocate în cuburi.
Când este bine fiartă, se scurge și se trece prin blender împreună cu legumele care au fiert odată cu ea, apoi se amestecă cu pasta de tahini și se adaugă treptat uleiul.
Se condimentează după gust cu sare, piper și usturoiul răzuit.
Ceapa galbenă se toacă julien și se călește în ulei de măsline, adăugând și zahărul pentru a se carameliza, dar și boiaua de ardei și puțină sare.
Fasolea bătută se servește cu ceapă caramelizată, dar și cu ceapă verde tocată mărunt.
Tipsurile lui Vladutz:
1. În prima apă în care se fierbe fasolea, se va adăuga și 1/2 linguriță de bicarbonat. Se lasă fasolea să fiarbă 10-15 minute, apoi se scurge apa, se clătește fasolea cu apă caldă și se pune din nou la fiert în apa clocotită.
2. Pentru a nu mai cauza anumite efecte secundare stomacului, în apa în care fierbe fasolea se va adăuga și un cartof.
Să vă fie de folos!