Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

Publicat pe 12.07.2016 la 09:22 Actualizat pe 12.07.2016 la 09:35

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari? Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari?
Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Ingrediente

  • 3 kg fasole verde: grasă, fideluță galbenă, fideluță verde
  • 1 kg roșii
  • ulei de măsline
  • 2-3 cepe albe
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • 500 g caise
  • 150 g zahăr
  • 200 g brânză Provolone

Mod de preparare

Păstăile se curăță de capete, se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare.

Ceapa se toacă și se călește ușor în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate.

Se fierbe sosul de roșii până scade la jumătate, condimentându-se cu sare, piper și frunze de busuioc.

După ce sunt opărite păstăile, se pun la fiert cu foarte puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, se adaugă sosul de roșii și se mai fierb impreună 10-15 minute, timp în care se mai condimentează după gust și se adaugă mărarul tocat.

La final de fierbere se adaugă usturoiul tăiat rondele și pătrunjelul tocat.

Mușchiulețul de porc se prepară pe teflon, în puțin ulei de măsline, sub formă de medalion, condimentat cu sare și piper, iar la final se gratinează cu felii de brânză.

Pentru caise, se face mai întâi un sirop scăzut, din zahăr cu puțină apă, în care se adaugă și un praf de sare, apoi se pun jumătățile de caise și se fierb 5-6 minute.

Se vor păstra în sirop până în momentul servirii.

Mâncarea de vară din trei tipuri de fasole verde, se servește alături de mușchiuletul de porc și caisele caramelizate.

O nebunie de gusturi și arome, într-o singură farfurie!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x