Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

Publicat pe 12.07.2016 la 09:22 Actualizat pe 12.07.2016 la 09:35

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari? Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari?
Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Ingrediente

  • 3 kg fasole verde: grasă, fideluță galbenă, fideluță verde
  • 1 kg roșii
  • ulei de măsline
  • 2-3 cepe albe
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • 500 g caise
  • 150 g zahăr
  • 200 g brânză Provolone

Mod de preparare

Păstăile se curăță de capete, se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare.

Ceapa se toacă și se călește ușor în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate.

Se fierbe sosul de roșii până scade la jumătate, condimentându-se cu sare, piper și frunze de busuioc.

După ce sunt opărite păstăile, se pun la fiert cu foarte puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, se adaugă sosul de roșii și se mai fierb impreună 10-15 minute, timp în care se mai condimentează după gust și se adaugă mărarul tocat.

La final de fierbere se adaugă usturoiul tăiat rondele și pătrunjelul tocat.

Mușchiulețul de porc se prepară pe teflon, în puțin ulei de măsline, sub formă de medalion, condimentat cu sare și piper, iar la final se gratinează cu felii de brânză.

Pentru caise, se face mai întâi un sirop scăzut, din zahăr cu puțină apă, în care se adaugă și un praf de sare, apoi se pun jumătățile de caise și se fierb 5-6 minute.

Se vor păstra în sirop până în momentul servirii.

Mâncarea de vară din trei tipuri de fasole verde, se servește alături de mușchiuletul de porc și caisele caramelizate.

O nebunie de gusturi și arome, într-o singură farfurie!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Catine
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
as.ro
Gigi Becali a început să râdă, după ce a votat! Mesajul transmis la ieşirea de la urne
MediCOOL
Exerciții fizice pentru a ameliora inflamația. Cum pot ajuta la gestionarea simptomelor
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
MediCOOL
Congelarea ovocitelor, soluția optimă pentru femeile care vor să fie mame mai târziu
HelloTaste
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
x