Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

Publicat pe 12.07.2016 la 09:22 Actualizat pe 12.07.2016 la 09:35

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari? Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari?
Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Ingrediente

  • 3 kg fasole verde: grasă, fideluță galbenă, fideluță verde
  • 1 kg roșii
  • ulei de măsline
  • 2-3 cepe albe
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • 500 g caise
  • 150 g zahăr
  • 200 g brânză Provolone

Mod de preparare

Păstăile se curăță de capete, se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare.

Ceapa se toacă și se călește ușor în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate.

Se fierbe sosul de roșii până scade la jumătate, condimentându-se cu sare, piper și frunze de busuioc.

După ce sunt opărite păstăile, se pun la fiert cu foarte puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, se adaugă sosul de roșii și se mai fierb impreună 10-15 minute, timp în care se mai condimentează după gust și se adaugă mărarul tocat.

La final de fierbere se adaugă usturoiul tăiat rondele și pătrunjelul tocat.

Mușchiulețul de porc se prepară pe teflon, în puțin ulei de măsline, sub formă de medalion, condimentat cu sare și piper, iar la final se gratinează cu felii de brânză.

Pentru caise, se face mai întâi un sirop scăzut, din zahăr cu puțină apă, în care se adaugă și un praf de sare, apoi se pun jumătățile de caise și se fierb 5-6 minute.

Se vor păstra în sirop până în momentul servirii.

Mâncarea de vară din trei tipuri de fasole verde, se servește alături de mușchiuletul de porc și caisele caramelizate.

O nebunie de gusturi și arome, într-o singură farfurie!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x