Rețeta lui Vlăduț: Minipizze pentru băieți și fetițe
Publicat pe 19.07.2016 la 16:09 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:46
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă de minipizze pentru băieți și fetițe, dedicată copiilor, cu un nivel scăzut de E-uri.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă de minipizze pentru băieți și fetițe, dedicată copiilor, cu un nivel scăzut de E-uri.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă
- 100 ml ulei de măsline
- un praf sare
- 1 lingură zahăr
- cimbru
- oregano
- busuioc
- Topping:
- 30 ml ulei de măsline
- 3-4 cătei de usturoi
- 150 g mozzarella
- 150 g brânză telemea
- 200 g sunculiță de curcan
- 4-5 roșii
- frunze de busuioc
Mod de preparare
Pentru aluat, se freacă drojdia împreună cu zahărul și se diluează cu puțină apă caldă, apoi se adaugă 1-2 linguri de făină și se lasă la crescut.
Restul de făină se cerne într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea.
Se face o adâncitură la mijloc, unde se adaugă maiaua crescută, câte un praf din condimentele enumerate, apoi se adună făina de pe margini, trnându-se, treptat, apa caldă și uleiul de măsline.
Se frământă un aluat ferm, care se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, după care se iîmparte în 8-10 părți care se întind în formă dreptunghiulară sau rotundă.
Se așează pe marginile aluatului baghete subțiri de brânză telemea și se răsucește aluatul peste ele.
Baza aluatului se unge cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi răzuit, apoi se adaugă roșii pasate, felii de mozzarella și de cașcaval, frunze de busuioc, felii de sunculiță și felii de roșii sau roșii întregi.
Se dau minipizzele la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, la 200 de grade, sau pâna se rumenește bine aluatul.
Se servesc calde, cu mare poftă.