Rețeta lui Vlăduț: Musaca gustoasă și deosebită din cartofi, carne tocată și un ingredient surpriză
Publicat pe 28.07.2016 la 17:57
Dacă nu știi ce să prepari pentru persoana iubită, incearcă această rețetă de musaca gustoasă și deosebită din cartofi, carne tocată și un ingredient surpriză!
Dacă nu știi ce să prepari pentru persoana iubită, incearcă această rețetă de musaca gustoasă și deosebită din cartofi, carne tocată și un ingredient surpriză!
Ingrediente
Pentru stratul de varză:
1,5 kg varză
ulei de măsline
1 ceapă
1 ardei capia
cimbru
sare
Pentru stratul de carne:
1 kg carne tocată, de vițel
1 morcov
puțină țelină
1 ceapă mică
rozmarin
1 lingură pastă de ardei dulce
1 linguriță pastă de ardei iute
sare
ulei de măsline
Pentru stratul de cartofi:
1 kg cartofi roșii
apă
sare
1 linguriță zahăr brun
În plus:
50 g unt
3-4 ouă
200 g smântâna
pătrunjel verde
Mod de preparare
Pentru stratul de varză, se prepară o rețetă de varză călită. În ulei de măsline, se călește o ceapă tocată solzișori, se adaugă varza tocată și se lasă la foc mediu până când devine aurie, apoi se adaugă un ardei capia tăiat în fâșii, sare și cimbru. Ardeiul trebuie să se păstreze mai crocant, deci se va adaugă spre final de preparare.
Pentru stratul de carne, se prepară un sos gen blognese. Deci se călește o ceapă mică în ulei de măsline, se adaugă un morcov și puțină țelină, tocate mărunt, apoi carnea tocată și se lasă sosul să fiarbă până când carnea este bine preparată. Se adaugă spre final, pastă de ardei, sare și rozmarin.
Pentru stratul de cartofi, se pune apă la fiert cu sare și puțin zahăr brun, iar când începe să clocotească, se adaugă cartofii cu coajă bine spălată. Când sunt fierți și răciți, se curăță coaja și se tăie în felii subțiri de aproximativ o jumătate de centimetru.
Se unge o tavă de 30/40 cm cu unt, se așează un strat de cartofi, apoi varza, iar un strat de cartofi, sosul de carne și încă un strat de cartofi.
Se amestecă ouăle cu smântâna și pătrunjel verde tocat și se întinde compoziția peste ingredientele din tavă.
Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, apoi musacaua se lasă la odihnit 30 de minute și se porționează în cuburi.
Este o combinație delicioasă în această musaca gustoasă și deosebită din cartofi, carne tocată și varza - ingredientul surpriză, merită încercată!