Rețeta lui Vlăduț: Șnițel de porc gustos, preparat în stil vânătoresc
Publicat pe 24.07.2016 la 15:41
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum să preparăm un delicios șnițel vânătoresc, asezonat cu ciuperci și spatzle.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum să preparăm un delicios șnițel vânătoresc, asezonat cu ciuperci și spatzle.
Ingrediente
- Pentru șnițele:
- 1 kg mușchi file de porc
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 4 ouă
- făină
- pesmet
- Pentru sos:
- 500 g ghebe
- 500 g ciuperci champignon brune
- 1 ceapă roșie
- 1-2 căței de usturoi
- 250 g bacon
- ulei de măsline
- 400 g smântâna
- 250 g mascarpone
- 300 ml vin roșu
- sare
- piper
- Pentru servit:
- spatzle
Mod de preparare
Pentru șnițele, se bat feliile de carne bine, se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se rulează în pachete de câte 3-4 felii, apoi se dau la frigider pentru 30 de minute.
Se vor obține astfel niște șnițele foarte fragede.
Apoi se trec prin făină ouă bătute și pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Pentru sos, se toacă ciupercile brune în cuburi, iar ghebele se lasă întregi, fiind din cele micuțe.
Se călește în puțin ulei de măsline, o ceapă roșie tocată solzișori, împreună cu 1-2 căței de usturoi, apoi se adaugă baconul tăiat în cuburi și mai târziu, ciupercile și se amestecă bine pe foc, până încep să se pătrundă.
Se adaugă vinul roșu, se mai lasă 10 minute să se evapore, apoi se adaugă smântâna și mascarponele și se fierbe sosul pentru 20-30 de minute la foc încet.
Se va obține un sos ușor colorat, care se va condimenta după gust cu sare și piper.
Se fierb spatzele și se adaugă peste acest sos, apoi se servesc alături de delicioasele șnițele.
Să va fie de folos!