Rețeta lui Vlăduț: Pâine de casă umplută cu brânzeturi, semințe și condimente, tocmai potrivită de luat la pachete
Publicat pe 20.07.2016 la 17:51
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o gustoasă pâine de casă, umplută cu brânzeturi, roșii deshidratate, semințe și condimente, potrivită de luat la pachete în loc de sandwich-uri. Iar lângă pâine, n-ar strica un sos delicios din brânzeturi și condimente.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o gustoasă pâine de casă, umplută cu brânzeturi, roșii deshidratate, semințe și condimente, potrivită de luat la pachete în loc de sandwich-uri.
Iar lângă pâine, n-ar strica un sos delicios din brânzeturi și condimente.
Ingrediente
- Aluat:
- 1 kg făină tip 650
- 40 g drojdie
- 350 ml apă caldă
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- Umplutură:
- 250 g mozzarella
- 250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
- 200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
- oregano
- rozmarin
- frunze de busuioc
- Pentru sos:
- brânză gorgonzola dulce
- brânză gorgonzola picantă
- brânză topită tartinabilă
- smântână dulce
- parmezan
- cremă de cașcaval
- piper
- busuioc
Mod de preparare
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.
Să vă fie de folos!