Rețeta lui Vlăduț: Papanași delicioși, pentru oamenii voioși. Cel mai iubit desert tradițional
Publicat pe 19.07.2016 la 16:51
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață să preparăm o rețetă simplă și delicioasă de papanași cu brânză și dulceață.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață să preparăm o rețetă simplă și delicioasă de papanași cu brânză și dulceață.
Ingrediente
- 500 g brânză quark
- 300-350 g făină
- 50 g zahăr
- 25 g drojdie
- 100 ml lapte
- un praf sare
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- Pentru servit:
- smântână
- dulceață
Mod de preparare
Se desface drojdia în lapte cald, cu o lingură de zahăr și una de făină și se lasă la loc cald până își dublează volumul.
Se adaugă, apoi, făina amestecată cu sarea, esența și coaja de lămâie, apoi se încorporează făina.
Se frământă un aluat ferm, care se lasă la crescut 30 de minute, apoi se împarte în sfere de dimensiunea mingii de tenis.
Se aplatizează sferele ușor și se înțeapă la mijloc cu degetul înfăinat, pentru a forma decupajul.
Se formează și biluțele de dimensiuni mici și se mai lasă papanașii astfel formați, să se odihnească pentru a-și mai mari volumul.
Se prăjesc, apoi, în ulei încins, se scot pe prosoape absorbante și se lasă să se tempereze.
Se pudrează cu zahăr pudra cu aromă de vanilie și se servesc cu smântână și dulceață, după preferințe.
Acest desert papanași cu brânză și dulceața este cel mai des întâlnit în bucătăria românească.
Să va fie de folos!