Rețeta lui Vlăduț: Paste cu patru feluri de brânzeturi, rapid preparate și cu poftă savurate
Publicat pe 26.07.2016 la 18:35
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să gătim paste patru feluri de brânzeturi, sau quatro formaggi, un preparat delicios și sățios, ce ne va răsfăţa simţurile.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să gătim paste patru feluri de brânzeturi, sau quatro formaggi, un preparat delicios și sățios, ce ne va răsfăţa simţurile.
Ingrediente
- 500 g paste penne
- 150 g parmezan
- 150 g pecorino
- 150 g edamer
- 150 g gouda
- 100 g unt sărat
- 100 g unt nesărat
- 1 lingură făină
- 500 ml lapte
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ciuperci pentru decor
Mod de preparare
Se fierb pastele în apă cu sare și un strop de ulei de măsline, apoi se scurg, se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se adaugă 100 g unt sărat, tăiat în bucățele și se amestecă ușor.
Restul de unt se pune la topit și se desface făina în el.
Se diluează cu laptele fierbinte și se asezonează cu puțin piper.
Când sosul alb este fiert, se trage de pe foc și se adaugă brânzeturile date pe răzătoarea mare.
Se lasă brânzeturile să se topească ușor în sos, apoi se adaugă peste paste.
Se oprește din brânzeturi și pentru decor.
Pastele quatro formaggi, se pot servi decorate cu ciuperci trase la tigaie.