Rețeta lui Vlăduț: Paste cu sos delicios de legume, asezonate cu alune
Publicat pe 18.07.2016 la 12:22 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o rețetă de paste cu sos delicios de legume, asezonate cu alune caju și parmezan perfecte pentru un prânz sau o cină în familie.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o rețetă de paste cu sos delicios de legume, asezonate cu alune caju și parmezan perfecte pentru un prânz sau o cină în familie.
Ingrediente
- 500 g paste penne
- 3 vinete
- 5-6 ardei capia
- 250 g roșii cherry
- 2 ardei iuți
- 150 g alune caju
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- frunze de busuioc
- 50 g parmezan
- 200 g cașcaval afumat
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai întâi se prepară sosul.
Vinetele și ardeii capia se coc, apoi se curață.
Într-un mojar cu pistil se pisează alunele caju, împreună cu 1 fir de usturoi, puțin ardei iute și multe frunze de busuioc.
Se adaugă sare, piper și ulei de măsline și se amestecă bine până rezultă un sos.
Peste acest sos se vor adaugă vinetele tocate, 1 ardei capia copt, ceapă verde și usturoi verde, tocate fin și se va potrivi gustul cu sare și piper.
Se adaugă câte puțin din fiecare ingredient, până când se obține gustul care ne satisface.
Roșiile cherry se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare și eventual câțiva stropi de ulei de măsline.
Se servesc pastele cu sos delicios de legume, asezonate cu alune caju, presărate cu parmezan ras și cașcaval tăiat în fâșii și decorate cu ardei capia copt, roșii cherry, ardei iute și frunze de busuioc.
Este chiar delicioasă această rețetă de paste cu sos delicios de legume, asezonate cu alune caju și parmezan și poate fi servită la orice masă.