Rețeta lui Vlăduț: plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde. O îmbinare plăcută de gusturi, de la sărat și ușor picant, la dulce și acrișor

Publicat pe 12.07.2016 la 08:53 Actualizat pe 12.07.2016 la 10:40

Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.

Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.

Ingrediente

  • Pentru plăcintă:
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 200 g unt
  • 200 g parmezan
  • 200 g cașcaval Penteleu
  • 200 g cașcaval Dalia
  • 4 ouă
  • 200 g smântâna
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • salată verde
  • lăptuci
  • Pentru dressing:
  • 1 avocado
  • 1 banană
  • 100 g coacăze roșii
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • zeamă și coajă de la 1/2 lămâie
  • 1-2 linguri miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru plăcintă, se desfac foile de aluat, având mare grijă să nu se rupă și se ung cu câte puțin unt topit.

Se așează foile de plăcintă în tavă de aragaz, tapetata cu hârtie de copt, în straturi de câte două foi, iar între ele se râd cele trei sortimente de cașcaval, dar separat pe fiecare strat.

Deci, fiecare strat va avea alt gust, așa încât plăcintă va fi mai interesantă.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă smântâna și un praf de piper și se întinde compoziția rezultată, peste ultimul strat de foi unse cu unt.

Se coace plăcinta pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Se lasă să se tempereze 10- 15 minute, apoi poate fi porționată.

Pentru dresing
, se curată fructele și se trec prin blender, apoi se asezonează, după gust, cu ulei de măsline, oțet, sare, piper, miere, precum și cu zeamă și coajă rasă de lămâie.

Se adaugă câte puțin din fiecare, până când obținem gustul optim.

Cu acest dressing se servește delicioasa plăcintă cu brânzeturi și salata verde.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde. O îmbinare plăcută de gusturi, de la sărat și ușor picant, la dulce și acrișor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat de alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Ceaiuri pentru stimularea metabolismului. Cum pot sprijini procesul de slăbire
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
x