Rețeta lui Vlăduț: plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde. O îmbinare plăcută de gusturi, de la sărat și ușor picant, la dulce și acrișor
Publicat pe 12.07.2016 la 08:53 Actualizat pe 12.07.2016 la 10:40
Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.
Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.
Ingrediente
- Pentru plăcintă:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 200 g unt
- 200 g parmezan
- 200 g cașcaval Penteleu
- 200 g cașcaval Dalia
- 4 ouă
- 200 g smântâna
- sare
- piper
- Pentru servit:
- salată verde
- lăptuci
- Pentru dressing:
- 1 avocado
- 1 banană
- 100 g coacăze roșii
- 30 ml ulei de măsline
- 1 lingură oțet balsamic
- zeamă și coajă de la 1/2 lămâie
- 1-2 linguri miere
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru plăcintă, se desfac foile de aluat, având mare grijă să nu se rupă și se ung cu câte puțin unt topit.
Se așează foile de plăcintă în tavă de aragaz, tapetata cu hârtie de copt, în straturi de câte două foi, iar între ele se râd cele trei sortimente de cașcaval, dar separat pe fiecare strat.
Deci, fiecare strat va avea alt gust, așa încât plăcintă va fi mai interesantă.
Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă smântâna și un praf de piper și se întinde compoziția rezultată, peste ultimul strat de foi unse cu unt.
Se coace plăcinta pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Se lasă să se tempereze 10- 15 minute, apoi poate fi porționată.
Pentru dresing, se curată fructele și se trec prin blender, apoi se asezonează, după gust, cu ulei de măsline, oțet, sare, piper, miere, precum și cu zeamă și coajă rasă de lămâie.
Se adaugă câte puțin din fiecare, până când obținem gustul optim.
Cu acest dressing se servește delicioasa plăcintă cu brânzeturi și salata verde.