Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, gustoasă de nu poți să crezi

Publicat pe 28.07.2016 la 11:06

Plăcinta sărată, cu brânză și colarezi este un preparat deosebit, pe care îl poți servi atât ca aperitiv, cât și ca desert, presărând zahăr pudră pe deasupra.

Plăcinta sărată, cu brânză și colarezi este un preparat deosebit, pe care îl poți servi atât ca aperitiv, cât și ca desert, presărând zahăr pudră pe deasupra.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g brânză telemea
  • 500 g brânză dulce(brânză proaspătă de vaci)
  • 10-12 ouă
  • 250 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 400 g smântână
  • 200 g lapte bătut(sau dulce)
  • sare
  • 100 g zahăr(dacă se dorește că și desert)
  • puțin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se prepară mai întâi niște colarezi din ouă, sare și făină, care se fierb în lapte și se aromatizează cu vanilie.

Într-un vas, se pun circa 200 g făină, se adaugă 2 ouă și sare și se frământă cu vârfurile degetelor până se obțin niște zdrențe. Se mai adaugă făină până ce zdrențele sunt bine legate, apoi se cern pentru a scăpa de surplusul de făină.

Se pune laptele la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă zdrențele și se amestecă până când acestea sunt hidratate și bine fierte, luând consistența unui orez cu lapte mai legat. Se fierb cam 15 minute, iar spre final se adaugă esența și zahărul vanilat.

Se lasă apoi să se răcească bine.

Brânza telemea se da pe răzătoare, se amestecă cu brânza dulce și colarezii, apoi totul se amestecă cu ouăle bătute bine până devin spumoase. Se pun circa 8-10 ouă.

Cu această compoziție se umplu foile de plăcintă și se rulează, punând câte trei foi într-un rulou.

Se așează rulourile în tava unsă cu unt și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, se amestecă două ouă cu smântână și laptele bătut.

Când plăcintele sunt bine rumenite, se adaugă deasupra amestecul de ouă cu smântână și se mai lasă la cuptor 10-15 minute.

Dacă se dorește a se servi plăcinta ca și desert, în compoziția de brânză se adaugă și zahăr după gust și de asemeni se pudrează cu zahăr.

Este chiar delicioasă această plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, fiind cremoasă și cu multă brânză!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, gustoasă de nu poți să crezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x