Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, gustoasă de nu poți să crezi

Publicat pe 28.07.2016 la 11:06

Plăcinta sărată, cu brânză și colarezi este un preparat deosebit, pe care îl poți servi atât ca aperitiv, cât și ca desert, presărând zahăr pudră pe deasupra.

Plăcinta sărată, cu brânză și colarezi este un preparat deosebit, pe care îl poți servi atât ca aperitiv, cât și ca desert, presărând zahăr pudră pe deasupra.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g brânză telemea
  • 500 g brânză dulce(brânză proaspătă de vaci)
  • 10-12 ouă
  • 250 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 400 g smântână
  • 200 g lapte bătut(sau dulce)
  • sare
  • 100 g zahăr(dacă se dorește că și desert)
  • puțin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se prepară mai întâi niște colarezi din ouă, sare și făină, care se fierb în lapte și se aromatizează cu vanilie.

Într-un vas, se pun circa 200 g făină, se adaugă 2 ouă și sare și se frământă cu vârfurile degetelor până se obțin niște zdrențe. Se mai adaugă făină până ce zdrențele sunt bine legate, apoi se cern pentru a scăpa de surplusul de făină.

Se pune laptele la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă zdrențele și se amestecă până când acestea sunt hidratate și bine fierte, luând consistența unui orez cu lapte mai legat. Se fierb cam 15 minute, iar spre final se adaugă esența și zahărul vanilat.

Se lasă apoi să se răcească bine.

Brânza telemea se da pe răzătoare, se amestecă cu brânza dulce și colarezii, apoi totul se amestecă cu ouăle bătute bine până devin spumoase. Se pun circa 8-10 ouă.

Cu această compoziție se umplu foile de plăcintă și se rulează, punând câte trei foi într-un rulou.

Se așează rulourile în tava unsă cu unt și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, se amestecă două ouă cu smântână și laptele bătut.

Când plăcintele sunt bine rumenite, se adaugă deasupra amestecul de ouă cu smântână și se mai lasă la cuptor 10-15 minute.

Dacă se dorește a se servi plăcinta ca și desert, în compoziția de brânză se adaugă și zahăr după gust și de asemeni se pudrează cu zahăr.

Este chiar delicioasă această plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, fiind cremoasă și cu multă brânză!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă sărată, cu brânză și colarezi, gustoasă de nu poți să crezi:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 2 iunie 2025. Berbecii învață să aibă răbdare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 iunie 2025. Berbecii învață să aibă răbdare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ce scria în jurnal Robert Wolf, ucigaşul Teodorei Marcu: "Iubirea e efemeră, ura rămâne eternă"
observatornews.ro
Ce scria în jurnal Robert Wolf, ucigaşul Teodorei Marcu: "Iubirea e efemeră, ura rămâne eternă"
Rezultate Loto azi, 1 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
a1.ro
Rezultate Loto azi, 1 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World 2025. Cine a reprezentat România
Catine
Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World 2025. Cine a reprezentat România
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
Lovitura pe care a dat-o miliardarul român care le-a cerut socrilor o maşină şi bani pentru a porni afacerea!
as.ro
Lovitura pe care a dat-o miliardarul român care le-a cerut socrilor o maşină şi bani pentru a porni afacerea!
Eventrația abdominală sau hernia incizională. Care sunt cauzele și cât de gravă este
MediCOOL
Eventrația abdominală sau hernia incizională. Care sunt cauzele și cât de gravă este
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Cum să vorbești cu copiii despre pornografia pe internet – Ghid pentru părinți
DeParinti
Cum să vorbești cu copiii despre pornografia pe internet – Ghid pentru părinți
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x