Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu aluat fraged, cremă de brânză cu aromă de lămâie și zmeură. Simplă și răcoroasă, potrivită pentru un week-end în familie
Publicat pe 15.07.2016 la 17:06 Actualizat pe 15.07.2016 la 17:20
Cauți o rețetă de vară ușăară și răcoroasă? Nimic mai simplu, încearcă rețeta noastră de prăjitura cu aluat fraged, cremă de brânză cu aromă de lămâie și zmeură!
Cauți o rețetă de vară ușăară și răcoroasă?
Nimic mai simplu, încearcă rețeta noastră de prăjitura cu aluat fraged, cremă de brânză cu aromă de lămâie și zmeură!
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 700-750 g făină
- 250 g unt
- 2 ouă
- 1 cană zahăr
- un praf sare
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură oțet
- coajă rasă de lămâie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 g dulceață de zmeură
- Pentru cremă:
- 1 kg brânză de vaci
- 500 g smântână
- 1 cană zahăr
- 4-5 ouă
- un praf sare
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- 500 g frișcă bătută, neîndulcită
- 1 kg zmeură
Mod de preparare
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se adaugă peste ea untul tăiat în cuburi, ouăle, zahărul, praful de copt stins în oțet, sarea și aromele și se frământă cu ajutorul degetelor un aluat ușor sfărâmicios, care se lasă la rece 30 de minute.
Pentru cremă, se amestecă brânza cu smântâna, se adaugă zahărul, ouăle și un praf de sare, apoi coajă rasă de lămâie și vanilia și se omogenizează bine totul.
Se întinde aluatul în două foi subțiri, se așează prima foaie într-o tavă de aragaz tapetata cu grăsime și pudrată cu zahăr, apoi se unge cu dulceață de zmeură și se așează a două foaie deasupra.
Peste cea de-a doua foaie se întinde crema, apoi se coace prăjitura pentru 40-45 de minute la 180 de grade.
Se lasă prăjitura la rece câteva ore bune, sau de pe o zi pe alta, apoi se întinde peste ea, frișcă bătută și se presară zmeură din belșug.
Se pudrează ușor cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Este delicioasă această prăjitură cu aluat fraged, cremă de brânză cu aromă de lămâie și zmeură și poate fi preparată chiar și cu zmeură congelată.