Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

Publicat pe 25.07.2016 la 13:23 Actualizat pe 25.07.2016 la 16:19

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitură cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • Blat:
  • 750 g făină
  • 1 cană zahăr tos
  • 2 ouă
  • 200 g iaurt 3%
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri praf de copt
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg iaurt 3%
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr tos
  • sucul de la două lămâii
  • coajă de la o lămâie
  • esență de lămâie

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, se face o adâncitură la mijloc și se adaugă toate celelalte ingrediente.

Se amestecă ingredientele de la mijloc, adunând și făina de pe margini, mai întâi cu o spatulă, apoi cu ajutorul degetelor.

De menționat că untul trebuie să fie moale, ținut la temperatura camerei.

Se frământă un aluat destul de ferm, care se dă la rece 30 de minute.

Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă sucul și coaja de lămâie, esența, apoi iaurtul.

Se împarte aluatul în două părți.

Prima parte se întinde în tava clasică de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, se întinde crema peste ea, apoi cu mare grijă, se întinde cea de-a doua foaie de aluat.

Se întinde foaia de aluat, mai întâi pe masa de lucru, apoi se rulează pe sucitor și se transferă în tavă, așezând-o ușor peste crema care este ușor fluidă.

Se coace prăjitura la 180 de grade, pentru 45 de minute, după care, se scoate din cuptor, se rade coajă de lămâie deasupra și se acoperă cu hârtie de copt.

Se lasă așa 10 minute, se îndepărtează hârtia, se înlătură toată coaja de lămâie și se pudrează prăjitura cu zahăr.

Prăjitura va avea astfel, o aromă intensă de lămâie.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x