Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

Publicat pe 25.07.2016 la 13:23 Actualizat pe 25.07.2016 la 16:19

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitură cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • Blat:
  • 750 g făină
  • 1 cană zahăr tos
  • 2 ouă
  • 200 g iaurt 3%
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri praf de copt
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg iaurt 3%
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr tos
  • sucul de la două lămâii
  • coajă de la o lămâie
  • esență de lămâie

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, se face o adâncitură la mijloc și se adaugă toate celelalte ingrediente.

Se amestecă ingredientele de la mijloc, adunând și făina de pe margini, mai întâi cu o spatulă, apoi cu ajutorul degetelor.

De menționat că untul trebuie să fie moale, ținut la temperatura camerei.

Se frământă un aluat destul de ferm, care se dă la rece 30 de minute.

Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă sucul și coaja de lămâie, esența, apoi iaurtul.

Se împarte aluatul în două părți.

Prima parte se întinde în tava clasică de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, se întinde crema peste ea, apoi cu mare grijă, se întinde cea de-a doua foaie de aluat.

Se întinde foaia de aluat, mai întâi pe masa de lucru, apoi se rulează pe sucitor și se transferă în tavă, așezând-o ușor peste crema care este ușor fluidă.

Se coace prăjitura la 180 de grade, pentru 45 de minute, după care, se scoate din cuptor, se rade coajă de lămâie deasupra și se acoperă cu hârtie de copt.

Se lasă așa 10 minute, se îndepărtează hârtia, se înlătură toată coaja de lămâie și se pudrează prăjitura cu zahăr.

Prăjitura va avea astfel, o aromă intensă de lămâie.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x