Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

Publicat pe 15.07.2016 la 16:41 Actualizat pe 15.07.2016 la 16:56

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 350 g cocoș
  • 300 g unt
  • Pentru glazură:
  • 500 g cremă de ciocolată cu alune

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară câte puțină sare peste ambele.

Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se freacă bine cu sarea, apoi cu uleiul până se obține o compoziție ca maioneză.

Se adaugă peste bezeaua de albușuri și se amestecă ușor.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă, treptat, în compoziția de blat.

Se tapetează tava(23/36 cm) cu ulei apoi se presară zahăr și pe bază și pe pereții laterali și se întinde compoziția de blat în ea.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade, sau până când blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se diluează cu laptele și se încorporează făina.

Se omogenizează bine și se fierbe la foc încet, amestecând continuu până se îngroașă și clocotește de două-trei ori, apoi se adaugă cocosul și se omogenizează din nou.

Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul spumat în prealabil cu o lingură de zahăr, adăugând câte puțin din unt peste cremă și amestecând până la omogenizare.

Cremă se întinde peste blatul răcit, apoi prăjitură se da la rece 30 de minute.



Pentru glazură
, se încălzește ușor crema de ciocolată, pe baie de aburi și se întinde peste crema de cocos răcită.

Se da din nou prăjitura la rece până când se întărește și cremă de ciocolată.

Este foarte ușor de preparat, destul de ieftină și foarte delicioasă, această prăjitură cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 17 august 2025. Capricornii iau decizii asumate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 august 2025. Capricornii iau decizii asumate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Locul din România care îi atrage pe turiştii străini. Maximilian a mers peste 1.400 de km pentru asta
observatornews.ro
Locul din România care îi atrage pe turiştii străini. Maximilian a mers peste 1.400 de km pentru asta
Jador a filmat clip pentru noua lui piesă alături de ispitele Oana Monea și Sorin Encică. Ce roluri au avut cei doi și ce au spus
a1.ro
Jador a filmat clip pentru noua lui piesă alături de ispitele Oana Monea și Sorin Encică. Ce roluri au avut cei doi și ce au spus
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
HelloTaste.ro
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Catine
Cum să previi creșterea părului sub piele. Ce arată dermatologii
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
useit.ro
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
“Mi-e ruşine să spun” Ce a putut dezvălui Ion Ţiriac despre pensia uriaşă pe care o primeşte de la statul român
as.ro
“Mi-e ruşine să spun” Ce a putut dezvălui Ion Ţiriac despre pensia uriaşă pe care o primeşte de la statul român
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
MediCOOL
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
Ce au făcut Alina Eremia și logodnicul ei, Edi Barbu, înainte de nuntă! Cum i-au surprins paparazzii
Spynews
Ce au făcut Alina Eremia și logodnicul ei, Edi Barbu, înainte de nuntă! Cum i-au surprins paparazzii
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
DeParinti
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
De ce ai dureri de cap când călătorești. Care sunt factorii care pot provoca aceste simptome
MediCOOL
De ce ai dureri de cap când călătorești. Care sunt factorii care pot provoca aceste simptome
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
HelloTaste
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
close
x