Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

Publicat pe 15.07.2016 la 16:41 Actualizat pe 15.07.2016 la 16:56

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 350 g cocoș
  • 300 g unt
  • Pentru glazură:
  • 500 g cremă de ciocolată cu alune

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară câte puțină sare peste ambele.

Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se freacă bine cu sarea, apoi cu uleiul până se obține o compoziție ca maioneză.

Se adaugă peste bezeaua de albușuri și se amestecă ușor.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă, treptat, în compoziția de blat.

Se tapetează tava(23/36 cm) cu ulei apoi se presară zahăr și pe bază și pe pereții laterali și se întinde compoziția de blat în ea.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade, sau până când blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se diluează cu laptele și se încorporează făina.

Se omogenizează bine și se fierbe la foc încet, amestecând continuu până se îngroașă și clocotește de două-trei ori, apoi se adaugă cocosul și se omogenizează din nou.

Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul spumat în prealabil cu o lingură de zahăr, adăugând câte puțin din unt peste cremă și amestecând până la omogenizare.

Cremă se întinde peste blatul răcit, apoi prăjitură se da la rece 30 de minute.



Pentru glazură
, se încălzește ușor crema de ciocolată, pe baie de aburi și se întinde peste crema de cocos răcită.

Se da din nou prăjitura la rece până când se întărește și cremă de ciocolată.

Este foarte ușor de preparat, destul de ieftină și foarte delicioasă, această prăjitură cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 14 decembrie 2025. Peștii caută adevărul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 14 decembrie 2025. Peștii caută adevărul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
observatornews.ro
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Antonia, „în mijlocul unui coșmar medical”, după o intervenție estetică. Ce a pățit artista: „Putea fi un final tragic”
a1.ro
Antonia, „în mijlocul unui coșmar medical”, după o intervenție estetică. Ce a pățit artista: „Putea fi un final tragic”
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
HelloTaste.ro
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Catine
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
useit.ro
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
as.ro
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Trendul periculos de la Hollywood! Mai multe vedete par scăpate de sub control
Spynews
Trendul periculos de la Hollywood! Mai multe vedete par scăpate de sub control
Modele de comunicare în familie
DeParinti
Modele de comunicare în familie
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
MediCOOL
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
HelloTaste
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
close
x