Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

Publicat pe 15.07.2016 la 16:41 Actualizat pe 15.07.2016 la 16:56

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 350 g cocoș
  • 300 g unt
  • Pentru glazură:
  • 500 g cremă de ciocolată cu alune

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară câte puțină sare peste ambele.

Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se freacă bine cu sarea, apoi cu uleiul până se obține o compoziție ca maioneză.

Se adaugă peste bezeaua de albușuri și se amestecă ușor.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă, treptat, în compoziția de blat.

Se tapetează tava(23/36 cm) cu ulei apoi se presară zahăr și pe bază și pe pereții laterali și se întinde compoziția de blat în ea.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade, sau până când blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se diluează cu laptele și se încorporează făina.

Se omogenizează bine și se fierbe la foc încet, amestecând continuu până se îngroașă și clocotește de două-trei ori, apoi se adaugă cocosul și se omogenizează din nou.

Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul spumat în prealabil cu o lingură de zahăr, adăugând câte puțin din unt peste cremă și amestecând până la omogenizare.

Cremă se întinde peste blatul răcit, apoi prăjitură se da la rece 30 de minute.



Pentru glazură
, se încălzește ușor crema de ciocolată, pe baie de aburi și se întinde peste crema de cocos răcită.

Se da din nou prăjitura la rece până când se întărește și cremă de ciocolată.

Este foarte ușor de preparat, destul de ieftină și foarte delicioasă, această prăjitură cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x