Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă
Publicat pe 28.07.2016 la 19:07
Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.
Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 800 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 250 g unt
- 250 g mascarpone
- 300 g zahăr
- un praf sare
- Pentru umplutură:
- 400 g magiun de prune
- 400 g gem de caise
- 150 g nuci pecan
- 150 g alune caju
Mod de preparare
Pentru blat, se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează până când se obține un aluat omogen care se dă la rece 30 de minute.
După scoaterea de la frigider, se împarte aluatul în două.
Prima parte se întinde pe hârtie pergament și se așează în tava de aragaz.
Cu ajutorul unui posh se trasează ștraifuri alternative din cele două gemuri, peste întreagă suprafața a aluatului din tavă, apoi se presară deasupra, alunele și nucile tăiate mai mărunt.
Cealaltă parte de aluat, se întinde pe planșetă de lucru și se decupează ștraifuri care se așează deasupra prăjiturii sub formă de grilaj.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, apoi se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și se porționează.
Este foarte ușor de preparat, această prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă, dar e și mai ușor și plăcut de mâncat.
Vlăduț ne dă un pont pentru tapetarea tăvii în lipsa hârtiei de copt și anume: se unge tava cu grăsime și se presară zahăr peste ea, astfel prăjitura va fi mai ușor de scos din tavă.