Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă

Publicat pe 28.07.2016 la 19:07

Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.

Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 300 g zahăr
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:
  • 400 g magiun de prune
  • 400 g gem de caise
  • 150 g nuci pecan
  • 150 g alune caju

Mod de preparare

Pentru blat, se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează până când se obține un aluat omogen care se dă la rece 30 de minute.

După scoaterea de la frigider, se împarte aluatul în două.

Prima parte se întinde pe hârtie pergament și se așează în tava de aragaz.

Cu ajutorul unui posh se trasează ștraifuri alternative din cele două gemuri, peste întreagă suprafața a aluatului din tavă, apoi se presară deasupra, alunele și nucile tăiate mai mărunt.

Cealaltă parte de aluat, se întinde pe planșetă de lucru și se decupează ștraifuri care se așează deasupra prăjiturii sub formă de grilaj.

Se dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, apoi se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și se porționează.

Este foarte ușor de preparat, această prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă, dar e și mai ușor și plăcut de mâncat.

Vlăduț ne dă un pont pentru tapetarea tăvii în lipsa hârtiei de copt și anume: se unge tava cu grăsime și se presară zahăr peste ea, astfel prăjitura va fi mai ușor de scos din tavă.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x