Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune

Publicat pe 21.07.2016 la 10:31 Actualizat pe 21.07.2016 la 10:42

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Blat de pandișpan:
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 10 linguri unt topit
  • 10 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de vanilie
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 kg prune
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.

Pentru blatul de pandișpan, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.

Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul.

Gălbenușurile se freacă și ele cu un praf de sare, după care se adaugă untul topit, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.

Albușurile se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri și totul se întinde peste aluatul fraged.

Pe toată suprafața pandișpanului se înfig jumătăți de prune, în picioare, cum s-ar zice, cu partea tăiată în sus și se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 160-170 de grade.

Când se răcește prăjitura se pudrează cu zahăr.

Este foarte bună ideea lui Vladutz de a combina aluat fraged cu pandișpan, astfel oprind migrarea prunelor către bază tăvii.

Să vă fie de folos!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
observatornews.ro
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x