Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune

Publicat pe 21.07.2016 la 10:31 Actualizat pe 21.07.2016 la 10:42

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Blat de pandișpan:
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 10 linguri unt topit
  • 10 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de vanilie
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 kg prune
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.

Pentru blatul de pandișpan, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.

Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul.

Gălbenușurile se freacă și ele cu un praf de sare, după care se adaugă untul topit, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.

Albușurile se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri și totul se întinde peste aluatul fraged.

Pe toată suprafața pandișpanului se înfig jumătăți de prune, în picioare, cum s-ar zice, cu partea tăiată în sus și se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 160-170 de grade.

Când se răcește prăjitura se pudrează cu zahăr.

Este foarte bună ideea lui Vladutz de a combina aluat fraged cu pandișpan, astfel oprind migrarea prunelor către bază tăvii.

Să vă fie de folos!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x