Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune
Publicat pe 21.07.2016 la 10:31 Actualizat pe 21.07.2016 la 10:42
Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.
Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.
Ingrediente
- Aluat fraged:
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 300 g făină
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- un praf sare
- Blat de pandișpan:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 10 linguri unt topit
- 10 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1 kg prune
- zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.
Pentru blatul de pandișpan, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul.
Gălbenușurile se freacă și ele cu un praf de sare, după care se adaugă untul topit, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.
Albușurile se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri și totul se întinde peste aluatul fraged.
Pe toată suprafața pandișpanului se înfig jumătăți de prune, în picioare, cum s-ar zice, cu partea tăiată în sus și se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 160-170 de grade.
Când se răcește prăjitura se pudrează cu zahăr.
Este foarte bună ideea lui Vladutz de a combina aluat fraged cu pandișpan, astfel oprind migrarea prunelor către bază tăvii.
Să vă fie de folos!