Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune

Publicat pe 21.07.2016 la 10:31 Actualizat pe 21.07.2016 la 10:42

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Această prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune, este un desert delicios de vară, de servit seara, afară cu prietenii și familia.

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Blat de pandișpan:
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 10 linguri unt topit
  • 10 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de vanilie
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 kg prune
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.

Pentru blatul de pandișpan, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.

Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul.

Gălbenușurile se freacă și ele cu un praf de sare, după care se adaugă untul topit, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.

Albușurile se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri și totul se întinde peste aluatul fraged.

Pe toată suprafața pandișpanului se înfig jumătăți de prune, în picioare, cum s-ar zice, cu partea tăiată în sus și se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 160-170 de grade.

Când se răcește prăjitura se pudrează cu zahăr.

Este foarte bună ideea lui Vladutz de a combina aluat fraged cu pandișpan, astfel oprind migrarea prunelor către bază tăvii.

Să vă fie de folos!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Prăjitură de sezon, cu prune brune între două blaturi minune:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
observatornews.ro
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
a1.ro
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
HelloTaste.ro
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Catine
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
useit.ro
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
as.ro
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
MediCOOL
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Spynews
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
DeParinti
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
HelloTaste
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
close
x