Rețeta lui Vlăduț: pulpe de pui cu sos caramel, un adevărat răsfăț culinar
Publicat pe 13.07.2016 la 17:37 Actualizat pe 13.07.2016 la 17:53
Pulpe de pui cu sos caramel, un adevărat răsfăț culinar, pe care ar trebui să-l prepari măcar lunar. Nu este greu de preparat și nici costisitor și se poate asorta cu orice garnitură.
Pulpe de pui cu sos caramel, un adevărat răsfăț culinar, pe care ar trebui să-l prepari măcar lunar.
Nu este greu de preparat și nici costisitor și se poate asorta cu orice garnitură.
Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui
- sare
- piper
- ulei de măsline
- Sos caramel:
- 250 g zahăr
- 50 g unt
- 1 linguriță sare
- tarhon
- mentă
- 150 g fulgi de migdale
- Garnitură:
- 250 g orez rosotto
- 750 ml supă de legume
- 50 g unt
- 2 linguri mascarpone
- 100 g pecorino
- salată verde de mai multe tipuri
Mod de preparare
Pulpele de pui se masează cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se dau la cuptor până când se rumenesc frumos.
Pentru sosul caramel, se pune zahărul la caramelizat, se adaugă unt, sare, iar când este bine legat se condimentează cu frunze de mentă și tarhon.
Pulpele de pui se trec prin acest sos caramel și se presară fulgi de migdale peste ele.
Pentru risotto se fierbe orezul în supă de legume, iar la final, se adaugă untul și mascarponele, conferindu-i astfel o cremozitate aparte.
Se servesc pulpele de pui cu risotto și mult sos caramel, alături de salată verde.
Să va fie de folos!