Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

Publicat pe 20.07.2016 la 17:19 Actualizat pe 24.07.2016 la 16:41

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Ingrediente

  • 1 cuib salată verde
  • 1 cuib salată lollo rossa
  • 1 cuib salată eisberg
  • o mână salată de câmp
  • 500 g cașcaval feliat
  • 6 omlete cu mult mărar
  • 300 g branză nobilă
  • 200 ml frișcă
  • 2 castraveți
  • 2-3 mere verzi, acrișoare
  • câteva nuci pecan
  • multe frunze proaspete de busuioc
  • 300 g ciuperci
  • 1-2 castraveți
  • 1-2 ardei gras
  • câteva căpșuni pentru decor
  • 2 linguri oțet balsamic
  • o lingură dulceața de căpșuni

Mod de preparare

Spălăm salata și o desfacem în frunze.

Preparăm 6 omlete, din câte două ouă și mult mărar, într-o tigaie cu diametrul mai mic.

Topim ușor o parte din brânza nobilă cu frișcă, astfel încât vom obține o cremă ușor cursivă.

Brânza rămasă o tăiem în cubulețe foarte mici.

Din oțetul balsamic și dulceața de căpșuni, preparăm un dressing cu care vom stropi ingredientele pentru salată.

Feliem castraveții, ardeii, merele și ciupercile crude, în felii subțiri.

Pregătim o tavă de aragaz și așezam în ea un strat de salată lollo rosa, felii de cașcaval, un strat de salată verde clasică, omletă, merele verzi, cubulețe de brânză și câteva nuci pecan, apoi turnăm în strat subțire puțină cremă de brânză.

Urmează salată eisberg, legume și ciuperci feliate, iar salată, până când se umple tava și se epuizează ingredientele.

Dăm tava la frigider cel puțin o oră, după care răsturnăm salata pe un platou și o tăiem în cuburi ca pe tort.

Ornam salată porționată, cu jumătăți de căpșuni și nuci, apoi o decorăm cu puțină cremă de brânză, avem noi grijă să oprim și pentru decor și picurăm peste ea câțiva stropi din dressingul cu oțet balsamic și dulceață.

Este o nebunie de salată racoroasă pentru vară, care ne va delecta, cu siguranță, papilele gustative până la maxim.

Sugestia lui Vladutz este să strecurăm multe frunze de busuioc proaspăt, mai cu seamă printre cuburile de brânză, pentru o aromă mai intensă și mai plăcută.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x