Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

Publicat pe 20.07.2016 la 17:19 Actualizat pe 24.07.2016 la 16:41

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Ingrediente

  • 1 cuib salată verde
  • 1 cuib salată lollo rossa
  • 1 cuib salată eisberg
  • o mână salată de câmp
  • 500 g cașcaval feliat
  • 6 omlete cu mult mărar
  • 300 g branză nobilă
  • 200 ml frișcă
  • 2 castraveți
  • 2-3 mere verzi, acrișoare
  • câteva nuci pecan
  • multe frunze proaspete de busuioc
  • 300 g ciuperci
  • 1-2 castraveți
  • 1-2 ardei gras
  • câteva căpșuni pentru decor
  • 2 linguri oțet balsamic
  • o lingură dulceața de căpșuni

Mod de preparare

Spălăm salata și o desfacem în frunze.

Preparăm 6 omlete, din câte două ouă și mult mărar, într-o tigaie cu diametrul mai mic.

Topim ușor o parte din brânza nobilă cu frișcă, astfel încât vom obține o cremă ușor cursivă.

Brânza rămasă o tăiem în cubulețe foarte mici.

Din oțetul balsamic și dulceața de căpșuni, preparăm un dressing cu care vom stropi ingredientele pentru salată.

Feliem castraveții, ardeii, merele și ciupercile crude, în felii subțiri.

Pregătim o tavă de aragaz și așezam în ea un strat de salată lollo rosa, felii de cașcaval, un strat de salată verde clasică, omletă, merele verzi, cubulețe de brânză și câteva nuci pecan, apoi turnăm în strat subțire puțină cremă de brânză.

Urmează salată eisberg, legume și ciuperci feliate, iar salată, până când se umple tava și se epuizează ingredientele.

Dăm tava la frigider cel puțin o oră, după care răsturnăm salata pe un platou și o tăiem în cuburi ca pe tort.

Ornam salată porționată, cu jumătăți de căpșuni și nuci, apoi o decorăm cu puțină cremă de brânză, avem noi grijă să oprim și pentru decor și picurăm peste ea câțiva stropi din dressingul cu oțet balsamic și dulceață.

Este o nebunie de salată racoroasă pentru vară, care ne va delecta, cu siguranță, papilele gustative până la maxim.

Sugestia lui Vladutz este să strecurăm multe frunze de busuioc proaspăt, mai cu seamă printre cuburile de brânză, pentru o aromă mai intensă și mai plăcută.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x