Rețeta lui Vlăduț: scovergi, un preparat simplu și gustos ca la bunica acasă

Publicat pe 13.07.2016 la 21:25 Actualizat pe 14.07.2016 la 07:00

Nu-i așa că vă amintiți gustul scovergilor din copilărie, preparate de mame sau bunici? Haideți să aducem acel gust în bucătăriile noastre, preparând această rețetă ușoară și rapidă!

Nu-i așa că vă amintiți gustul scovergilor din copilărie, preparate de mame sau bunici?
Haideți să aducem acel gust în bucătăriile noastre, preparând această rețetă ușoară și rapidă!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • ulei pentru prăjit
  • 400 ml apa călduță
  • Pentru servit:
  • brânză telemea
  • smântâna
  • bacon
  • ouă fierte
  • mărar, opțional

Mod de preparare

Pentru aluat, se cerne făina de cu seară și se lasă la temperatura camerei până în momentul preparării aluatului.

Într-un vas, se amestecă drojdia cu zahărul, puțină făină și puțină apăa călduță, formând astfel maiaua care se lasă la crescut.

După ce maiaua își dublează volumul, se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia și se amestecă, adăugând și apa călduță în care s-a dizolvat și sarea.

Se frământă un aluat ușor vârtos, care se lasă la crescut 30 de minute, acoperit și la loc călduț.

După aceea, se formează din aluat niște biluțe de aproximativ 150 g, care se aplatizează cu ajutorul degetelor și se prăjesc în baie de ulei încins.

Pentru servire, se fierb ouăle în apă cu foarte multă sare grunjoasă și puțin oțet, timp de 3 minute după ce au dat în clocot, pentru a obține gălbenușul moale.

Se servesc scovergile unse cu smântână, presărate cu brânză rasă, iar la mijloc se va așeza câte o felie de bacon și câte un ou fiert.

Opțional, se va presară și puțin mărar.

Spor și poftă bună!

În articolul Rețeta lui Vlăduț: scovergi, un preparat simplu și gustos ca la bunica acasă:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
observatornews.ro
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
a1.ro
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
HelloTaste.ro
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Catine
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
useit.ro
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
as.ro
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
MediCOOL
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
Cum a reacționat fiica Roxanei Blenche atunci când a aflat că va fi sora mai mare. Celebrul chef se pregătește să fie mamă din nou
Spynews
Cum a reacționat fiica Roxanei Blenche atunci când a aflat că va fi sora mai mare. Celebrul chef se pregătește să fie mamă din nou
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
MediCOOL
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
HelloTaste
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
close
x