Rețeta lui Vlăduț: Simfonie de ciuperci, mănânci de nu te mai oprești
Publicat pe 29.07.2016 la 17:36 Actualizat pe 29.07.2016 la 17:46
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o simfonie de ciuperci, servită cu mămăliguță gratinată și de care nu te saturi niciodată.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o simfonie de ciuperci, servită cu mămăliguță gratinată și de care nu te saturi niciodată.
Ingrediente
- 250 g ciuperci champignon albe
- 250 g ciuperci champignon maro
- 300 g gălbiori
- 300 g ciuperci pleurotus
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- 200 g smântână
- 200 ml vin alb
- Pentru servit:
- mămăliguță gratinată cu cașcaval și parmezan
Mod de preparare
Ciupercile champignon se spală bine și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu un cățel de usturoi răzuit.
Ciupercile se aleg din cele micuțe și se prepară întregi.
Gălbiorii și ciupercile pleurotus, se pun la fiert în puțină apă clocotită cu sare, iar când mai scade apa, se adaugă peste ele, o ceapă călită în puțin ulei de măsline, împreună cu un cățel de usturoi răzuit.
Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute, așa încât sosul să scadă bine.
Când sunt preparate toate ciupercile, se unesc într-un vas, și se adaugă vinul peste ele, se condimentează cu piper, iar când vinul se evaporă, se adaugă smântâna și se mai lasă să dea într-un clocot.
Se servesc cu mămăliguță gratinată cu cașcaval și aromatizată cu rozmarin.
Sfatul lui Vladutz este să nu se adauge sare peste ciupercile călite, de la început, deoarece sarea le ajută să elimine apa din ele și atunci se vor prepara mai mult prin fierbere.
Să vă fie de folos!