Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile
Publicat pe 27.07.2016 la 13:23
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.
Ingrediente
- 1 kg sparanghel
- 1 linguriță sare
- apă
- 25 g unt
- zeama de la 1/2 lămâie
- Sos cald de maioneză din:
- 7-8 gălbenușuri
- 2 linguri muștar Djon
- 500 g unt
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură apă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 4-5 stropi de vin
- 4-5 stropi de oțet
- sare
- tarhon
- cimbru
- Pentru servit:
- 2 kg cartofi
- 50 g unt
- pătrunjel verde
- salată verde
- 500 g șuncă de praga
- 500 g prosciutto
Mod de preparare
Sparanghelul se curăța și se fierbe în apă clocotită cu sare, puțin unt și zeama de la 1/2 lămâie, timp de 10 minute, după care se scoate într-un vas cu apă rece și gheață, pentru a-i opri procesul termic.
Astfel se va menține ușor crocant și își va păstra forma.
Pentru sosul cald de maioneză, se topește untul și se lasă să se răcească ușor, să nu fie chiar fierbinte când se folosește.
Gălbenușurile se freacă bine cu sare, se adaugă muștarul, apoi se picură câte puțin unt topit, cald și se amestecă exact ca la maioneza clasică.
Pe parcurs se mai stropește cu vin, oțet, zeamă de lămâie și se asezonează, după gust, cu condimentele enumerate.
Se topește o lingură de zahăr într-o lingură de apă și se adaugă treptat în sos, pentru a-i da și un gust ușor dulce.
Pentru servit, se fierb cartofii și se scurg, apoi se trec într-o tigaie, prin unt topit și se asezonează cu sare și verdeață.
Sparanghelul de vis, se servește îmbrăcat în felii de prosciutto,cu sos cald de maioneză, alături de felii de șuncă, salată verde și cartofi.
Să aveți spor și poftă bună!