Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

Publicat pe 27.07.2016 la 13:23

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 1 linguriță sare
  • apă
  • 25 g unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Sos cald de maioneză din:
  • 7-8 gălbenușuri
  • 2 linguri muștar Djon
  • 500 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură apă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4-5 stropi de vin
  • 4-5 stropi de oțet
  • sare
  • tarhon
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • salată verde
  • 500 g șuncă de praga
  • 500 g prosciutto

Mod de preparare

Sparanghelul se curăța și se fierbe în apă clocotită cu sare, puțin unt și zeama de la 1/2 lămâie, timp de 10 minute, după care se scoate într-un vas cu apă rece și gheață, pentru a-i opri procesul termic.

Astfel se va menține ușor crocant și își va păstra forma.

Pentru sosul cald de maioneză, se topește untul și se lasă să se răcească ușor, să nu fie chiar fierbinte când se folosește.

Gălbenușurile se freacă bine cu sare, se adaugă muștarul, apoi se picură câte puțin unt topit, cald și se amestecă exact ca la maioneza clasică.

Pe parcurs se mai stropește cu vin, oțet, zeamă de lămâie și se asezonează, după gust, cu condimentele enumerate.

Se topește o lingură de zahăr într-o lingură de apă și se adaugă treptat în sos, pentru a-i da și un gust ușor dulce.

Pentru servit, se fierb cartofii și se scurg, apoi se trec într-o tigaie, prin unt topit și se asezonează cu sare și verdeață.

Sparanghelul de vis, se servește îmbrăcat în felii de prosciutto,cu sos cald de maioneză, alături de felii de șuncă, salată verde și cartofi.

Să aveți spor și poftă bună!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x