Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

Publicat pe 27.07.2016 la 13:23

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 1 linguriță sare
  • apă
  • 25 g unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Sos cald de maioneză din:
  • 7-8 gălbenușuri
  • 2 linguri muștar Djon
  • 500 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură apă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4-5 stropi de vin
  • 4-5 stropi de oțet
  • sare
  • tarhon
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • salată verde
  • 500 g șuncă de praga
  • 500 g prosciutto

Mod de preparare

Sparanghelul se curăța și se fierbe în apă clocotită cu sare, puțin unt și zeama de la 1/2 lămâie, timp de 10 minute, după care se scoate într-un vas cu apă rece și gheață, pentru a-i opri procesul termic.

Astfel se va menține ușor crocant și își va păstra forma.

Pentru sosul cald de maioneză, se topește untul și se lasă să se răcească ușor, să nu fie chiar fierbinte când se folosește.

Gălbenușurile se freacă bine cu sare, se adaugă muștarul, apoi se picură câte puțin unt topit, cald și se amestecă exact ca la maioneza clasică.

Pe parcurs se mai stropește cu vin, oțet, zeamă de lămâie și se asezonează, după gust, cu condimentele enumerate.

Se topește o lingură de zahăr într-o lingură de apă și se adaugă treptat în sos, pentru a-i da și un gust ușor dulce.

Pentru servit, se fierb cartofii și se scurg, apoi se trec într-o tigaie, prin unt topit și se asezonează cu sare și verdeață.

Sparanghelul de vis, se servește îmbrăcat în felii de prosciutto,cu sos cald de maioneză, alături de felii de șuncă, salată verde și cartofi.

Să aveți spor și poftă bună!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
as.ro
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x