Rețeta lui Vlăduț: Supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă
Publicat pe 29.07.2016 la 12:27
Pentru că piața abundă de roșii coapte și gustoase, vă recomand să le combinați într-o supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă!
Pentru că piața abundă de roșii coapte și gustoase, vă recomand să le combinați într-o supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă!
Ingrediente
- 500 g roșii bine coapte
- 200 ml suc de roșii
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină țelină
- 1 ardei gras
- 4 ardei capia, copți
- 1 cățel de usturoi
- 3 l apă
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- tăieței de casă
- Pentru servit:
- 500 g brânză telemea
- frunze de busuioc
- ulei de măsline
Mod de preparare
Roșiile se decojesc, se taie în cuburi și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, piper și un cățel de usturoi răzuit.
Când sunt bine fierte și scăzute, se adaugă și sucul de roșii.
Celelalte legume, mai puțin ardeii, se curăță și se toacă în cuburi, apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Spre final de fierbere se adaugă și ardeiul gras tăiat în cuburi, dar și ardeii capia, copți, curățați și tăiați julien.
Acești ardei vor da supei o savoare aparte.
Se adaugă sosul de roșii, peste supa de legume, dar și tăițeii de casă fierți separat în apă clocotită cu sare și scurși.
Brânza telemea se taie în cuburi, se parfumează cu multe frunze de busuioc și se stropește cu ulei de măsline.
Se servește supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă, atât caldă cât și rece.