Rețeta lui Vlăduț: Supă-cremă de praz, mănânci și scapi de orice necaz
Publicat pe 27.07.2016 la 18:40
Dacă v-ați săturat de clasicele supe-creme de legume, e timpul să încercați această supă-cremă cu ingredientul minune, din Oltenia lui Nea Marin Miliardar!
Dacă v-ați săturat de clasicele supe-creme de legume, e timpul să încercați această supă-cremă cu ingredientul minune, din Oltenia lui Nea Marin miliardar!
Ingrediente
- 2-3 fire praz
- 1 morcov
- 1 rădăcină țelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 500 g brânzeturi tartinabile, diverse
- 100 g unt
- 200 g smântână
- 100 g parmezan
- frunze de mentă
- crutoane pentru servit
Mod de preparare
Se curata legumele, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Cand sunt bine fierte se trec prin blender.
Untul se pune la topit, apoi se adauga branzeturile si smantana, se amesteca bine pana se obtine o crema, apoi se adauga peste legumele pasate.
Se condimenteaza cu frunze de menta, iar dupa ce se tempereaza 5 minute de la stingerea focului, se adauga parmezanul.
Supa-cremă de praz se serveste cu crutoane din ciabata, trase la tigaie in putin unt si condimentate cu usturoi, sau preparate la cuptor.
Sfatul lui Vlăduț, este sa nu se foloseasca branzeturi care se intind, gen cascavaluri, ci niste branzeturi tartinabile, cremoase, de diverse sortimente.