Rețeta lui Vlăduț: Tartă delicioasă de sezon cu fructul pasiunii, zmeură și mure, ce merge servită alături de persoana iubită
Publicat pe 18.07.2016 la 10:20 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48
Vrei să petreci momente plăcute alături de persoana iubită și vrei în același timp să vă răsfățați simțurile cu un desert rapid și delicios? Prepară această tartă delicioasă de sezon cu fructul pasiunii, zmeură și mure și fericirea va fi maximă!
Vrei să petreci momente plăcute alături de persoana iubită și vrei în același timp să vă răsfățați simțurile cu un desert rapid și delicios?
Prepară această tartă delicioasă de sezon cu fructul pasiunii, zmeură și mure și fericirea va fi maximă!
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 18 cm
- Blat:
- 200-220 g biscuiți zaharoși
- 100 g unt
- Cremă:
- 150 g mascarpone
- 150 g brânză tartinabilă
- 100-120 g zahăr
- coaja rasă plus zeama de la o lămâie
- Decor:
- 250 g mure
- 250 g zmeură un fruct al pasiunii
Mod de preparare
Se pisează biscuiții bine și se amestecă cu untul topit până se omogenizează.
Se întinde compoziția de biscuiți la baza formei și se dă forma la frigider până se întărește stratul de biscuiți.
Se amestecă mascarponele cu brânza tartinabilă, apoi se freacă intens cu zahărul picurând și zeama de lămâie.
Se adaugă și coaja rasă de lămâie și se întinde crema peste stratul de biscuiți.
Se presară deasupra fructele și se dă forma la frigider până când se întărește ușor crema.
Se poate da chiar la congelator, dacă timpul ne presează.
Este atât de fină și de aspectuoasă această tartă delicioasă de sezon cu fructul pasiunii, zmeură și mure, așa încăt îți dă un sentiment de fericire când o savurezi.
Vlăduț a denumit-o „tarta fericirii”.