Rețeta lui Vlăduț: tartă sărată, cu aluat de casă, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă
Publicat pe 13.07.2016 la 21:57 Actualizat pe 14.07.2016 la 06:59
O tartă va fi întotdeauna o alegere perfectă pentru a-ţi răsfăţa simţurile, însă Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi propune o rețetă de tartă sărată, cu roşii cherry şi brânză de capră.
O tartă va fi întotdeauna o alegere perfectă pentru a-ţi răsfăţa simţurile, însă Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi propune o rețetă de tartă sărată, cu roşii cherry şi brânză de capră.
Ingrediente
- Aluat de foietaj:
- 1 lingură oțet
- 4 linguri ulei de măsline
- 250 ml apa călduță
- 250 g unt
- sare
- făină cât cuprinde
- Pentru umplutura:
- 250 g roșii cherry
- 250 g brânză de capră
- 50 g rucolă
- 50 g semințe de susan
- ulei de măsline
Mod de preparare
Aluat de foietaj
Din ulei, oțet, sare, apă călduță și făină se frământă un aluat destul de vârtos care se intinte într-o foaie subțire și se unge cu 1/3 din cantitatea de unt, se împachetează și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde iar într-o foaie subțire, se unge iar cu unt și se dă din nou la frigider pentru 30 de minute.
Procedeul se repetă de trei ori, după care se întinde aluatul, dar nu subțire de data aceasta și se decupează în patru pătrate.
Se unge fiecare pătrat cu ulei de măsline, se înțeapă din loc în loc cu furculița și se presară semințe de susan, apoi pătratele se așează în tavă și se coc la 180 grade, pentru 20 de minute.
Se scot apoi și se umplu cu salată rucola, felii de roșii cherry stropite cu puțin ulei și cuburi de brânză.
Se servesc tartele sărate, ca și gustare caldă.
Vladutz le-a preparat și sub formă de plăcintă rulată, adăugând în compoziția de umplutura și ouă.