Rețeta lui Vlăduț: Tort bogat și aromat, cu cremă de brânză asezonat și cu multe fructe decorat
Publicat pe 24.07.2016 la 16:41
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne îndeamnă să ne răasfățăm papilele cu un delicios tort bogat și aromat cu crema de branză asezonat și cu multe fructe decorat.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne îndeamnă să ne răasfățăm papilele cu un delicios tort bogat și aromat cu crema de branză asezonat și cu multe fructe decorat.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 250 g margarină Unirea
- 250 g făină
- 1 lingură cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
- Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci, dulce
- 150 g zahăr
- 500 g frișcă naturală
- coajă de lămâie
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 2 pliculețe gelatină
- 200 ml lapte pentru gelatină
- 400 g compot de piersici/caise
- Pentru decor:
- 300 g fructe de pădure
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată albă
- cacao pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, se adaugă ouăle bătute cu un praf de sare, apoi făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt.
Se coace blatul într-o formă rotundă cu diametrul de 18 cm, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Pentru cremă, se freacă brânza dulce cu zahărul și zahărul vanilat, apoi se amestecă cu frișca bătută, se adaugă coajă de lămâie și gelatina hidratata în lapte și topită pe baie de aburi, apoi fructele din compot, tăiate în cuburi, dar și puțin sirop de la compot.
Blatul se taie în trei părți care se stropesc cu zeamă de la compot, rămasă, apoi se asamblează tortul împărțind crema în mod egal între cele trei părți de blat.
Se da tortul la rece cel puțin o oră, apoi se ornează cu fructe de pădure și ciocolatele rupte în bucăți și se pudrează cu cacao.
Este un tort răcoros și delicios.