Rețeta lui Vlăduț: Tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit
Publicat pe 26.07.2016 la 19:36
Acest tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit este preparat din biscuiți cu o crema de fucte și glazurat cu topping de ciocolată.
Acest tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit este preparat din biscuiți cu o crema de fucte și glazurat cu topping de ciocolată.
Ingrediente
- 1 kg biscuiți populari
- 1400 g frișcă naturală
- 2 linguri cafea solubila
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri apă
- 500 g zmeură
- 300 g zahăr
- 150 ml apă
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g ciocolată cu lapte
- 100 g afine
- 100 g coacăze roșii
Mod de preparare
Se prepară mai întâi toppingul de zmeură.
Se pun 300 g zahăr cu 150 ml apă pe foc și se fierb până când rezultă un sirop ușor legat, apoi se adaugă zmeura bine spălată și se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se pasează bine și se trece printr-o sită pentru a se elimina semințele.
Se rupe ciocolata în bucăți și se topește separat fiecare sortiment, cu câte 200 ml frișcă lichidă.
Se încălzește mai întâi frișca, fără a atinge punctul de fierbere, apoi se dă deoparte de pe foc, se adaugă bucățile de ciocolată și se amestecă intens, până la topirea acestora.
Se bate bine 1 kg frișcă naturală, până devine fermă, apoi se dă deoparte, în alt vas, 1/4 din ea, care se va păstra pentru decor.
Cafeaua solubilă se dizolvă împreună cu 2 linguri de zahăr, în două linguri de apă călduță, apoi se lasă la temperat și se adaugă peste frișcă(dar nu și peste cea oprită separat).
Frișca amestecată cu cafeaua solubilă, se împarte în trei.
Prima parte se glazurează ușor cu topping de ciocolată amăruie, a două parte cu topping de ciocolată cu lapte și a treia parte cu topping de zmeură.
Atenție! Mai oprim din fiecare topping și pentru decor.
Într-o tavă dreptunghiulară cu pereți detașabili, se așează un rând de biscuiți, se întinde peste ei frișca glazurată cu ciocolată amăruie, se continuă cu alt rând de biscuiți, apoi se întinde peste ei frișcă glazurată cu zmeură, următorul rând de biscuiți, frișca glazurată cu ciocolată dulce, ultimul rând de biscuiți, apoi frișcă simplă, cea oprită de la început.
Deasupra se ornează frumos cu toppingurile oprite și cu fructele de pădure, dar și cu câteva frunzulițe proaspete de mentă.
Se da tortul la frigider cel puțin o oră, înainte de a-l porționa, pentru a avea timp biscuiții să se hidrateze.