Rețeta lui Vlăduț: Tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit

Publicat pe 26.07.2016 la 19:36

Acest tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit este preparat din biscuiți cu o crema de fucte și glazurat cu topping de ciocolată.

Acest tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit este preparat din biscuiți cu o crema de fucte și glazurat cu topping de ciocolată.

Ingrediente

  • 1 kg biscuiți populari
  • 1400 g frișcă naturală
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 500 g zmeură
  • 300 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 g afine
  • 100 g coacăze roșii

Mod de preparare

Se prepară mai întâi toppingul de zmeură.

Se pun 300 g zahăr cu 150 ml apă pe foc și se fierb până când rezultă un sirop ușor legat, apoi se adaugă zmeura bine spălată și se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se pasează bine și se trece printr-o sită pentru a se elimina semințele.

Se rupe ciocolata în bucăți și se topește separat fiecare sortiment, cu câte 200 ml frișcă lichidă.

Se încălzește mai întâi frișca, fără a atinge punctul de fierbere, apoi se dă deoparte de pe foc, se adaugă bucățile de ciocolată și se amestecă intens, până la topirea acestora.

Se bate bine 1 kg frișcă naturală, până devine fermă, apoi se dă deoparte, în alt vas, 1/4 din ea, care se va păstra pentru decor.

Cafeaua solubilă se dizolvă împreună cu 2 linguri de zahăr, în două linguri de apă călduță, apoi se lasă la temperat și se adaugă peste frișcă(dar nu și peste cea oprită separat).

Frișca amestecată cu cafeaua solubilă, se împarte în trei.

Prima parte se glazurează ușor cu topping de ciocolată amăruie, a două parte cu topping de ciocolată cu lapte și a treia parte cu topping de zmeură.

Atenție! Mai oprim din fiecare topping și pentru decor.

Într-o tavă dreptunghiulară cu pereți detașabili, se așează un rând de biscuiți, se întinde peste ei frișca glazurată cu ciocolată amăruie, se continuă cu alt rând de biscuiți, apoi se întinde peste ei frișcă glazurată cu zmeură, următorul rând de biscuiți, frișca glazurată cu ciocolată dulce, ultimul rând de biscuiți, apoi frișcă simplă, cea oprită de la început.

Deasupra se ornează frumos cu toppingurile oprite și cu fructele de pădure, dar și cu câteva frunzulițe proaspete de mentă.

Se da tortul la frigider cel puțin o oră, înainte de a-l porționa, pentru a avea timp biscuiții să se hidrateze.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Tort ușor și rapid, recomandat a fi savurat alături de omul iubit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
as.ro
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x