Rețeta lui Vlăduț: Tortellini cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini în sos de brânzeturi

Publicat pe 20.07.2016 la 18:46

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a preparat astăzi o rețetă delicioasă de tortellini umpluţi cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini și sos de brânzeturi.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a preparat astăzi o rețetă delicioasă de tortellini umpluţi cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini și sos de brânzeturi.

Ingrediente

  • 500 g tortellini cu ricotta și spanac
  • 2-3 zucchini
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 500 ml smântână de gătit
  • 250 g gorgonzola
  • 150 g svaițer
  • 50 g parmezan
  • 150 g nuci pecan
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Tortellinii se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pentru sos, se pune smântâna la încălzit și se desface gorgonzola în ea, iar când sosul este omogen, se ridicâ de pe foc și se adaugă puțin svaițer și parmezanul ras, dar și tortellinii scurși.

Sosul nu trebuie sa fiarbă clocotit, ci la foc mic, doar atât cât să se omogenizeze.

Se condimentează cu sare piper, dar și cu puțin rozmarin.

Zucchinii se taie în rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline aromatizat cu usturoi răzuit.

Usturoiul verde se pisează în mojar cu puțină sare, apoi se adaugă ulei de măsline și se face un mujdei.

Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Cu acest mujdei se ung zucchinii dupa ce se scot din tigaie.

Se servesc tortellini pe rondele de zucchini, cu sos alb și nuci pecan.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Tortellini cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini în sos de brânzeturi:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
observatornews.ro
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
a1.ro
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
HelloTaste.ro
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Catine
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
useit.ro
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
as.ro
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
MediCOOL
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Spynews
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
DeParinti
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
HelloTaste
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
close
x