Rețeta lui Vlăduț: Tortellini cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini în sos de brânzeturi
Publicat pe 20.07.2016 la 18:46
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a preparat astăzi o rețetă delicioasă de tortellini umpluţi cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini și sos de brânzeturi.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a preparat astăzi o rețetă delicioasă de tortellini umpluţi cu ricotta și spanac, asezonați cu zucchini și sos de brânzeturi.
Ingrediente
- 500 g tortellini cu ricotta și spanac
- 2-3 zucchini
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de usturoi verde
- sare
- piper
- rozmarin
- 500 ml smântână de gătit
- 250 g gorgonzola
- 150 g svaițer
- 50 g parmezan
- 150 g nuci pecan
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Tortellinii se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pentru sos, se pune smântâna la încălzit și se desface gorgonzola în ea, iar când sosul este omogen, se ridicâ de pe foc și se adaugă puțin svaițer și parmezanul ras, dar și tortellinii scurși.
Sosul nu trebuie sa fiarbă clocotit, ci la foc mic, doar atât cât să se omogenizeze.
Se condimentează cu sare piper, dar și cu puțin rozmarin.
Zucchinii se taie în rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline aromatizat cu usturoi răzuit.
Usturoiul verde se pisează în mojar cu puțină sare, apoi se adaugă ulei de măsline și se face un mujdei.
Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.
Cu acest mujdei se ung zucchinii dupa ce se scot din tigaie.
Se servesc tortellini pe rondele de zucchini, cu sos alb și nuci pecan.