Rețeta lui Vlăduț: Turnulețe din piept de pui și legume, servite cu un sos minune
Publicat pe 25.07.2016 la 12:15
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne îmbie cu un preparat special de vară, care conține o multitudine de ingrediente: legume, fructe, sosuri și piept de pui.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne îmbie cu un preparat special de vară, care conține o multitudine de ingrediente: legume, fructe, sosuri și piept de pui.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper
- rozmarin
- chimen
- ulei de măsline
- 5-6 roșii mari
- 500 g fasole verde
- 500 g fasole galbenă
- 1-2 linguri oțet de mere cu miere
- 500 g caise
- 150 g zahăr
- 1 pâine toast fără coajă
- 1-2 căței de usturoi
- 100 g pecorino
- 100 g bacon feliat și ușor afumat
- 200 g maioneză
- 50 g arahide prăjite
Mod de preparare
Pieptul de pui se așează între două foi de hârtie de copt și se bate ușor cu fundul unei oale.
Se unge cu puțin ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, rozmarin și chimen și se lasă să se odihnească așa, acoperit cu hârtia de copt, 10-15 minute, după care se dă la cuptor până se rumenește ușor.
Păstăile de fasole se fierb, separat, în apă clocotită cu sare, cu mențiunea că la cele verzi se adaugă și puțin bicarbonat, pentru a li se intensifica culoarea.
Se scurg apoi si se trec prin jet de apă rece, după care se stropesc cu putin oțet de mere amestecat cu ulei de măsline.
Pentru caise, se prepară un sirop din zahăr și un pahar de apă, care se lasă să scadă bine, ca la dulceață, apoi se pun jumătăți de caise în el și se lasă pe foc 2-3 minute, după care se stinge focul și se lasă caisele în sirop, până în momentul servirii.
Se va adăuga în sirop și puțină sare, după gust.
Feliile de bacon se așează între două foi de pergament și se dau la cuptor până se usucă ușor, apoi se trec prin robot și se amestecă cu maioneza si arahidele măcinate.
Pâinea toast se prăjește în ulei de măsline condimentat cu usturoi răzuit și rozmarin.
În momentul servirii, peste feliile de pâine se așează cubulețe de roșii, apoi pieptul de pui, fasolea verde și galbenă, felii subțiri de pecorino și jumătăți de roșii trase ușor la tigaie.
Totul se servește alături de caisele caramelizate și sosul de maioneză cu bacon și arahide.
Sunt chiar de senzație, aceste turnulețe din piept de pui și legume, servite cu un sos minune!