Rețeta lui Vlăduț: Vinete pane, în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate
Publicat pe 24.07.2016 la 10:04 Actualizat pe 24.07.2016 la 16:11
E sezon de vinete și nu știți cum să le mai gatiți? Încercați această variantă de vinete pane în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate, ce cu siguranță vor fi foarte apreciate!
E sezon de vinete și nu știți cum să le mai gatiți?
Încercați această variantă de vinete pane în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate, ce cu siguranță vor fi foarte apreciate!
Ingrediente
- 4 vinete potrivite
- 200g brânză cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon
- 200 g mozzarella
- 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de brânzeturi)
- 200 ml smântână dulce
- 4 ouă
- 4 linguri făină albă
- o mână de ierburi (busuioc și oregano)
- 4 căței usturoi
- 3 linguri de bulion
- ulei de măsline
- 20- 30g unt
Mod de preparare
Vinetele se spală bine și se taie felii subțiri.
Se pune ulei de măsline într-o tigaie și se lasă la încins.
Feliile de vinete se dau prin făină, apoi prin ouăle bătute și se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părți.
Se pornește cuptorul la 200 grade C și se unge o tavă cu unt.
Se pune un rând de felii de vinete pane în tavă.
Peste acest strat se pun felii de mozzarella, puține verdețuri și bucăti de branză cu mucegai.
Apoi se asează următorul strat de vinete pane și se presară parmezan deasupra, dar și busuioc proaspăt și ultimul strat de vinete.
Într-un vas, se amestecă smântâna dulce cu un ou și se toarnă în tavă peste vinete.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu perforată și se dă la cuptor aproximativ 20- 25 minute.
Când timpul expiră, se scoate tava, se inlătură folia și se pune deasupra un strat generos de parmezan ras.
Se mai lasă la cuptor 10-15 minute.
În acest timp, mărunțiți usturoiul și amestecați-l cu sosul de roșii (bulion), sare și piper după gust, precum și puține verdețuri, în special oregano. Când parmezanul se topește și se rumenește plăcut, se scoate tava din cuptor.
Se servesc calde cu sosul de roșii preparat.
A doua variantă de preparare ar fi să se taie vinetele pe jumătate, să se scobească puțin și să se umple cu cuburi de legume trase la tigaie și brânzeturi, apoi să se dea la cuptor ca și în prima variantă.
Să vă fie de folos!