Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman

Publicat pe 20.12.2016 la 13:09 Actualizat pe 20.12.2016 la 13:12

Va propunem o reteta recomandata de regretatul Radu Anton Roman intr-una dintre cartile sale.

Regretatul Radu Anton Roman a rămas în memoria românilor grație modului în care prezenta diferite rețete și obiceiuri din toate colțurile țării. Astăzi, chiar de Ignat, vă recomandăm o rețetă tradițională, de Ignat: ”Sângerete”, așa cum a prezentat-o Radu Anton Roman în cartea sa, ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

Sângeretele se face cu mațe groase, chiar în ziua de Ignat.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spălați bine mațele, cu multă apă și oțet. Lăsați-le să aștepte în apă rece. Fierbeți în apă cu puțină sare carnea, șoriciul, slănina. Orezul se fierbe separat, astfel încât să nu se umfle, dar să rămână tare. Fierbeți și sângele în câteva clocote. Se toacă la mașină carnea și șoriciul. Slănina se toacă la cuțit, pentru décor. Toate cele de mai sus se amestecă într-un castronm iar peste ele se adaugă mirodeniile, după gust, și 200 ml din zeama în care a fiert carnea.
Se scurge mațul de apă, se umple cu amestecul obținut și se leagă la capete. Se fierbe 10-15 minute, la foc mic, să se umfle bine orezul și să se închege.

Recomandarea lui Radu Anton Roman: Sângeretele se mănâncă repede, în primele zile după Ignat.

În articolul Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
21 de județe intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Lapoviță și ninsori la munte
observatornews.ro
21 de județe intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Lapoviță și ninsori la munte
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
a1.ro
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
HelloTaste.ro
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Catine
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
as.ro
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
MediCOOL
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Spynews
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
DeParinti
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
MediCOOL
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
HelloTaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
close
x