RELAXARE ÎN BUCĂTĂRIE: Accesorii care te ajută să faci cele mai simpatice prăjituri

Publicat pe 19.10.2016 la 09:15 Actualizat pe 19.10.2016 la 11:32

Decorarea este foarte importanta atunci cand pregatesti o prajitura. Iata cateva accesorii care te vor ajuta sa pregatesti cele mai simpatice preparate dulci.

hepta.ro

Afară e frig, așa că plimbările în parc trebuie înlocuite cu activități la fel de relaxante, dar care să nu presupună expunerea la aerul rece al acestui sezon. Gătitul este una dintre variantele pe care o poți alege, pentru că este la fel de relaxantă ca o ieșire la terasă. Mai mult decât atât, reprezintă și o oportunitate de a petrece puțin timp alături de copilul tău, fiindcă celor mici le face mare plăcere să se joace de-a bucătarii. Preferatele lor sunt prăjiturile, așa că ce-ar fi să alegi o rețetă simplă și câteva ingrediente, după care să-i propui copilului tău să ți se alăture în bucătărie?

Pregătește prăjituri ca un profesionist

Pentru ca o prăjitură să fie gustoasă, ai nevoie de câteva ingrediente, puțină îndemânare și un cuptor funcțional. Totuși, dacă îți dorești ca preparatul tău dulce să arate ca în revistele culinare și să fie lăudat de întreaga familie, trebuie să iei în calcul și modul în care vei servi produsul final. Nu te speria, pentru că nu este deloc complicat. Ai nevoie de câteva ustensile ajutătoare, un platou de servire cu design interesant și, bineînțeles, puțină creativitate, pe care să o presari cu atenție deasupra desetului tău.

Forme jucăușe pentru prăjituri

Mai ales în cazul fursecurilor, forma este foarte importantă. Oricâte ingrediente ar conține și oricât de gustoase ar fi ele, copilul tău o să strâmbe din nas dacă acestea arată banal. Acest lucru este valabil și în cazul plăcintelor și torturilor. Încearcă să alegi recipiente de coacere cât mai inedite, spre exemplu sub formă de inimă sau stea. Ai grijă, totuși, la materialul din care sunt confecționate aceste accesorii. Dacă vrei să-ți implici și copilul în această activitate, evită obiectele cu margini tăioase, căci s-ar putea să reprezinte un pericol pentru micuțul tău.

Forme prajituri

O gospodină adevărată, care vrea să-și cucerească familia cu preparatele sale, are în bucătărie o formă de cozonac din metal (99,90 lei) și un set de trei piese pentru zahăr ars (94,90 lei), dar nu-i lipsesc nici formele pentru fursecuri (15 lei).

Ustensile ingenioase

Adăugarea ingredientelor într-o anumită ordine n-o să garanteze faptul că prăjitura va fi una reușită. Trebuie să ai grijă cum amesteci aceste ingrediente și, din acest motiv, ai nevoie de o serie de ustensile pe care să le folosești în anumite etape ale preparării desertului tău. Din fericire, pe piață găsești o multime de astfel de accesorii, de la tel și sucitoare, până la poșuri și alte dispozitive care de care mai ingenioase.

Ustensile prajituri

Înainte să începi pregătirea unei plăcinte, asigură-te că ai la îndemână sucitor (90,92 lei), setul de cinci accesorii de bucătărie (89 lei) și setul de ornare a prăjiturilor (48 lei), căci vei avea mare nevoie de ele.

Recipiente inedite

Credeai că alegerea unei forme și ornarea sunt singurele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere? Modul în care îți vei servi desertul este, la rândul său, la fel de important. Cu toate că mâncatul fursecurilor direct din tavă este rustic și îți va aduce aminte de copilărie și de timpul pe care îl petreceai cu mama sau bunica, s-ar putea ca restul familiei tale să nu privească această sugestie de prezentare drept una interesantă. Alege boluri colorate și tăvi din sticlă, mai ales dacă te gândești să servești preparatul dulce în cadrul unei cine festive sau la o petrecere.

Suporturi prajituri

Cleștele de servire (25,97 lei) și recipientul în formă de iepuraș (55,90 lei) sunt două elemente importante pentru mesele în care dorești să pregătești familiei tale prăjiturele, iar tava cu capac de sticlă (89,90 lei) o să păstreze caldă plăcinta delicioasă pe care dorești s-o servești invitaților tăi, la finalul cinei.

În articolul

RELAXARE ÎN BUCĂTĂRIE: Accesorii care te ajută să faci cele mai simpatice prăjituri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x