Reteta bucovineana TOCINEI
Publicat pe 25.02.2013 la 15:48
Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).
Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- lingura de sare
- piper
- 2 oua
- lingura de faina
- un pumn de branza de burduf
- untura de porc
- smantana
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).
Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza.
Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.
Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.