Reţeta lui Vlăduț: ardei capia în sos de muștar, un preparat cu gust demențial, simplu și cu ingrediente puține
Publicat pe 11.07.2016 la 14:58 Actualizat pe 11.07.2016 la 15:54
Dacă iubiți ardeii copți, preparați-i și în această variantă și garantat vor deveni cei mai căutați, atunci când un grătar, sau orice altă friptură preparați.
Dacă iubiți ardeii copți, încercați această variantă de ardei capia în sos de muștar și garantat vor deveni cei mai căutați, atunci când un grătar, sau orice altă friptură preparați.
Ingrediente
- 3 kg ardei capia
- 1 ceapă
- 300 ml ulei de măsline
- 3 linguri miere
- 1 lingură muștar cu hrean
- 1 lingură muștar dulce
- 1 lingură muștar franțuzesc cu boabe
- sare
- 1 foaie dafin
Mod de preparare
Ardeii se coc, se curăță, apoi se taie în fâșii subțiri și se călesc în puțin ulei, împreună cu o ceapă tocată solzișori și o foaie de dafin.
Cele trei sortimente de muștar se amestecă și se freacă cu ulei, ca la maioneză, iar la final se adaugă miere și sare după gust.
Ardeii căliti se amestecă cu această compoziție și se pun în borcane.
Se înfiletează capacele, apoi se fierb borcanele la bain marie pentru o oră, după care se lasă în vasul cu apa până când se răcesc definitiv și abia apoi se trec în cămară.
Acești ardei capia în sos de muștar, se pot servi atât ca aperitiv așezat pe platouri, sau ca și garnitură la friptură, alături de un piure de cartofi.
Spor și poftă bună!