Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

Publicat pe 12.07.2016 la 10:55 Actualizat pe 12.07.2016 la 11:27

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri, și se presară sare peste ele.

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare și untul topit și răcit, apoi se amestecă ușor cu bezeaua.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă treptat în compoziția de blat.

La final se încorporează alunele măcinate și se omogenizează compoziția.

Se tapetează tava cu puțin unt și zahăr pudră și se întinde compoziția de blat în ea.

Se coace blatul pentru 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă ca o budincă.

Se lasă să se răcească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilat și se adaugă nuca de cocos.

Peste blatul răcit se întinde dulceața din fructe de pădure, apoi imediat se întinde crema de cocos.

Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se bat în continuare, pe baie de aburi până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua peste crema de cocos, în formă de coroniță, lăsând mijlocul liber, pentru a-l decora cu cremă duo caramel.

Cu un arzator se colorează ușor bezeaua și se decorează apoi prăjitura cu fructe de padure, flori și frunze de mentă și de lămâiță.

Este de senzație această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos, atât ca aspect cât și ca gust!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x