Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

Publicat pe 12.07.2016 la 10:55 Actualizat pe 12.07.2016 la 11:27

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri, și se presară sare peste ele.

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare și untul topit și răcit, apoi se amestecă ușor cu bezeaua.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă treptat în compoziția de blat.

La final se încorporează alunele măcinate și se omogenizează compoziția.

Se tapetează tava cu puțin unt și zahăr pudră și se întinde compoziția de blat în ea.

Se coace blatul pentru 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă ca o budincă.

Se lasă să se răcească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilat și se adaugă nuca de cocos.

Peste blatul răcit se întinde dulceața din fructe de pădure, apoi imediat se întinde crema de cocos.

Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se bat în continuare, pe baie de aburi până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua peste crema de cocos, în formă de coroniță, lăsând mijlocul liber, pentru a-l decora cu cremă duo caramel.

Cu un arzator se colorează ușor bezeaua și se decorează apoi prăjitura cu fructe de padure, flori și frunze de mentă și de lămâiță.

Este de senzație această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos, atât ca aspect cât și ca gust!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Catine
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
as.ro
Gigi Becali a început să râdă, după ce a votat! Mesajul transmis la ieşirea de la urne
MediCOOL
Exerciții fizice pentru a ameliora inflamația. Cum pot ajuta la gestionarea simptomelor
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
MediCOOL
Congelarea ovocitelor, soluția optimă pentru femeile care vor să fie mame mai târziu
HelloTaste
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
x