Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare
Publicat pe 12.07.2016 la 10:55 Actualizat pe 12.07.2016 la 11:27
Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.
Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.
Ingrediente
- Pentru blat copt intr-o formă de 28 cm:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri unt topit
- 3 linguri făină
- 2 linguri alune măcinate și ușor prăjite
- 2 linguri cacao
- un praf sare
- Pentru crema de cocos:
- 500 ml lapte
- 4 linguri făină
- 4 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 300 g cocos
- 250 g unt
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- un praf sare
- Pentru bezea:
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- un praf sare
- În plus:
- 200 g dulceață din fructe de pădure
- 150 g cremă duo caramel
- Pentru decor:
- afine
- căpșuni
- frunze de mentă și lămâiță
Mod de preparare
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri, și se presară sare peste ele.
Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și se obține o bezea fermă.
Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare și untul topit și răcit, apoi se amestecă ușor cu bezeaua.
Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă treptat în compoziția de blat.
La final se încorporează alunele măcinate și se omogenizează compoziția.
Se tapetează tava cu puțin unt și zahăr pudră și se întinde compoziția de blat în ea.
Se coace blatul pentru 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă ca o budincă.
Se lasă să se răcească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilat și se adaugă nuca de cocos.
Peste blatul răcit se întinde dulceața din fructe de pădure, apoi imediat se întinde crema de cocos.
Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se bat în continuare, pe baie de aburi până se obține o bezea fermă.
Se întinde bezeaua peste crema de cocos, în formă de coroniță, lăsând mijlocul liber, pentru a-l decora cu cremă duo caramel.
Cu un arzator se colorează ușor bezeaua și se decorează apoi prăjitura cu fructe de padure, flori și frunze de mentă și de lămâiță.
Este de senzație această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos, atât ca aspect cât și ca gust!