Reţeta lui Vlăduţ: pizza italiană cu trei tipuri de topping, perfectă pentru a împăca toate gusturile
Publicat pe 11.07.2016 la 13:51 Actualizat pe 11.07.2016 la 14:52
Cu câteva ingrediente la îndemâna oricui, poti prepara o pizza italiană cu trei tipuri de toppig și astfel vei împăca întreaga familie.
Cu câteva ingrediente la îndemâna oricui, poti prepara o pizza italiană cu trei tipuri de toppig și astfel vei împăca întreaga familie.
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- 1 lingură zahăr
- Topping nr 1:
- 150 g mozzarella
- 3 roșii
- frunze de busuioc
- 100 g sos de roșii
- Topping nr. 2:
- 250 g spanac
- 2 căței de usturoi
- 3 roșii
- 20 g unt
- 150 g mozzarella
- Topping nr. 3:
- 100 g sos de roșii
- 50 g mozzarella
- 3 pere
- 100 g pecorino
- 150 g salam picant
Mod de preparare:
Pentru aluat, se diluează drojdia împreună cu zahărul în puțină apă caldă, apoi se adaugă 1-2 linguri de făină și se lasă la crescut.
Restul de făină se cerne într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea.
Se face o adâncitură la mijloc, unde se adaugă maiaua crescută, apoi se adună făina de pe margini, trnându-se, treptat, apa caldă și uleiul de măsline.
Se frământă un aluat ferm, care se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, sau chiar de pe o zi pe alta, la frigider, pentru a obține o pizza de senzație.
Când aluatul este suficient de odihnit, se împarte în trei și se întinde în formele de pizza, apoi se unge cu sos de roșii în strat foarte subțire.
Peste sos, se presară mozzarella răzuită, apoi feliile de roșii.
Pînă aici, cele trei tipuri de pizza se fac la fel, apoi se diferențiază.
La primul tip de pizza se adaugă felii de mozzarella si frunze de busuioc.
La al doilea tip, se adaugă cuiburi de spanac opărit în prealabil în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat, apoi scurs și tras la tigaie în unt cu usturoi răzuit.
La al treilea tip de pizza, se adaugă felii de pere, iar la final de coacere se adaugă felii de salam picant și felii de pecorino.
Pizzele se coc în cuptorul preîncălzit la peste 200 de grade, pentru 25-30 de minute.
Sunt delicioase și de mare efect!
Spor și poftă bună!